Teknoloji 27 Nisan 2024

Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalar

Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalar

Türkiye’nin en büyük teknoloji sitesi olarak düzenlediğimiz SDN Summit, birinci gününde birbirinden önemli konuklar ve düzenlenen panellerle devam ediyor. İlk gün konuğumuz olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SDN Kurucusu Hakkı Alkan’ın sorularını yanıtlayarak SDN Summit’e özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zeka kullanımı ve etik değerler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, yapay zekanın insanlık yararına olması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası düzeyde bir etik çerçeve oluşturulmasının zorunluluk olduğunu belirtti. Bakan, yapay zeka teknolojilerine liderlik eden ülkelerin vatandaşlarının yararına çalışması gerektiğine dikkat çekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ayrıca Türkiye’nin teknoloji ve Ar-Ge alanında sağladığı destekleri de detaylandırdı. 102 teknopark ve 10.000’den fazla Ar-Ge şirketi ile Türkiye’nin teknoloji üretim kapasitesini artırdığını açıklayan Bakan, TÜBİTAK tarafından 3800 projeye 14 milyar lira kaynak aktarıldığını ifade etti. Bu projelerin, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalar
Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalar 4

Teknoloji ve girişimcilik alanında gençlere yönelik desteklerin önemine değinen Bakan Kacır, genç girişimciler için sunulan 900.000 TL’ye kadar finansal desteklerle yerli girişimlerin küresel pazarda rekabet edebilir hale gelmesinin amaçlandığını söyledi. Bakan, bu desteklerin gençlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıdığını vurguladı.

Elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji sektöründeki gelişmelere de değinen Bakan Kacır, TOGG örneğini vererek Türkiye’nin bu alandaki yatırımlarını ve hedeflerini paylaştı. Elektrikli araç altyapısı için yapılan çalışmalar ve yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması planlarının Türkiye’nin çevre dostu teknolojilere olan bağlılığını gösterdiğini dile getirdi. Bakan, Türkiye’nin 2030 yılına kadar elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların pazar payını %35’e çıkarmayı hedeflediğini belirtti.



Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalar


Gençler ve kadınlar için yapay zeka eğitimleri geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin dört bir yanında yapay zeka odaklı eğitim ve çalıştaylar düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin teknoloji ve sanayi alanında attığı adımların, ülkenin küresel rekabette daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayacağını ve ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sunacağını ifade etti. Bu gelişmelerin, gençlerin teknolojiye ve yenilikçi girişimlere olan ilgisini artıracağını ve Türkiye’nin bir bilim ve teknoloji merkezi olarak konumunu güçlendireceğini vurguladı.

SDN Summit 1. Gün canlı yayınını aşağıdan izleyebilirsiniz

Bakan Kacır’dan SDN Summit’e özel açıklamalarShiftdelete.net

source

Spread the love <3

You may also like...

May
11
2024
0
Hundreds of protesters attempt to storm Tesla factory

Hundreds of protesters attempt to storm Tesla factory

Hundreds of protesters wanting to stop the expansion of a Tesla factory near Germany’s capital of Berlin were blocked by...

Spread the love <3
May
09
2024
0
7 yaşında yapay zeka öğrenmek!

7 yaşında yapay zeka öğrenmek!

Vodafone, Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü “Yapay Zekanın Yıldızları” projesiyle, 7-14 yaş 400.000 genci hedefliyor. Proje, gençlere yapay zekanın büyüleyici...

Spread the love <3
Tem
22
2024
0

System32 silmek artık bilgisayarınızı gerçekten düzeltecek! Peki nasıl?

Bir CrowdStrike güncellemesi, binlerce bilgisayar ve sunucunun sonsuz yeniden başlatılmasına ve “mavi ekran hatası”na neden oldu. Bu büyük sorun için...

Spread the love <3
Tem
27
2024
0

Bakteriyel direnci kıracak yeni bir ilaç geliştirildi!

Antibiyotiklerin doğru kullanımıyla bakteri enfeksiyonları tedavi edilebiliyor. Ancak pratikte, bakteriler hayatta kalmak için direnç geliştiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bakteriyel...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?