Teknoloji 4 Mayıs 2024

Vodafone’dan yapay zeka eğitimi!

Vodafone’dan yapay zeka eğitimi!

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, Türkiye’nin dijital geleceğine katkı sağlamak amacıyla Yapay Zeka Yıldızları adında yeni bir eğitim projesi başlattı. Bu proje kapsamında, 81 ildeki ortaokul ve lise öğrencilerine yapay zeka eğitimleri verilecek ve gençlerin bu alandaki yetkinliklerini artırmaları hedefleniyor.

Proje ile 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencileri, yapay zeka dünyasına adım atacak. Genç gönüllüler ve öğretmenler tarafından yönetilecek eğitimler sayesinde öğrenciler, yapay zeka kavramlarını öğrenecek, kendi projelerini geliştirme fırsatı bulacak ve global içerik ve etkinliklerle kendilerini daha da geliştirebilecekler.

Vodafone’dan yapay zeka eğitimi!
Vodafone’dan yapay zeka eğitimi! 4

“Yapay Zeka Yıldızları” projesinin ilk yılında 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında öğrenciler, 6 saatlik yapay zeka eğitimi ve atölyelerine katılacak, ses ve görüntü tanıma gibi uygulamalar üzerinde çalışacaklar. Ayrıca, proje web sitesi ve gönüllü eğitmenlerle eğitimlerini derinleştirme imkanı bulacaklar.


Vodafone’dan yapay zeka eğitimi!

Vodafone’dan ilham veren kadınlar günü projesi!

Vodafone, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Türkiye kadın voleybolunun olumlu etkilerini vurgulayan bir filmle karşımıza çıktı

Projede görev alacak 276 eğitmenin büyük bir kısmının okul öğretmenlerinden oluşması planlanıyor. Eğitimler, köy teknoloji sınıfları, “Bu Atıklar Kod Yazıyor” sınıfları, yapay zeka sınıfları, konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim çadırlarında gerçekleştirilecek. Ayrıca, gençlerin yapay zeka konusunda bilgi edinmelerini sağlamak için özel bir kitap hazırlandı.

Projenin içeriğinin şekillendirilmesinde ise Yapay Zeka Projesi İçerik Komitesi görev alacak. Bu komite, akademisyenler, uzmanlar, profesyoneller, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşuyor.
“Yapay Zeka Yıldızları” projesi, gençlerin yapay zeka alanındaki yetkinliklerini artırarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne ve küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

Vodafone’dan yapay zeka eğitimi!
Vodafone’dan yapay zeka eğitimi! 5

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Ülkelerin dijital dönüşümle ortaya çıkabilecek kazanımları elde edebilmesinin koşullarından biri, toplumun buna ayak uyduracak becerilere sahip olması. Toplumun dijital beceri sahipliğine ilişkin göstergelere bakıldığında, Türkiye için önemli bir gelişim alanı olduğu görülüyor.

Politika Analiz Laboratuvarı işbirliğiyle hazırladığımız ‘Dijital Türkiye 2030 Raporu’na göre, Türkiye’de bireylerin %30’u en az temel düzeyde dijital beceriye sahipken, Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran %54 düzeyinde. Öte yandan, Avrupa Birliği’nin resmi hedefi, 2030’da bu oranı %80’e çıkarmak.

Avrupa Birliği’nin 2030 hedefinin Türkiye tarafından yakalanabilmesi için dijital beceriye sahip nüfus oranının her yıl %12 artması gerekiyor. Dijital Toplum hedefine ulaşılması için dijital becerilerde eşitsizliklerin azaltılması lazım.

Biz Vodafone olarak bu alanda pek çok proje yürütüyoruz. Şimdi de gençlerin yapay zekâ alanındaki yetkinliklerini artıracak yeni bir projeye hazırlanıyoruz. Son yıllarda özellikle üretken yapay zekânın popüler hale gelmesiyle birlikte herkesin hayatına girdiğini görüyoruz.

Yapay zekânın genel olarak pozitif dönüşüm sağlayacağına inanıyoruz.Global anlamda bu trendin artması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin de bu konuda öncü ülkeler arasında yer alması için elimizi taşın altına koyuyoruz.”

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şöyle konuştu:

“Ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz Vakıf projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Habitat Derneği ile birlikte 8 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle 400 bini aşkın çocuğa ulaştık.

Türkiye’de Scratch kullanıcı sayısının 2 milyonun üzerinde olduğu düşünülürse, ülkemizde her 5 çocuktan 2’sinin ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında kodlama eğitimi aldığını söyleyebiliriz. Bu projenin bir devamı olarak, Habitat Derneği ile birlikte gençlere yönelik yapay zekâ eğitimlerine başlıyoruz.

‘Yapay Zekâ Yıldızları’ olarak adlandırdığımız yeni projemizle, ‘Yarını Kodlayanlar’ projesinden edindiğimiz deneyimi de kullanarak, ülkemizde yapay zekâ alanındaki atılım ve eğitim yaygınlaştırma sürecine öncülük etmeyi hedefliyoruz.

Amacımız, genç nesillerin teknolojik bakımdan donanımlı olmalarını sağlamak, günümüzde her alanda gördüğümüz yapay zekâ teknolojisini öğrenip kullanarak yaratıcı fikirlerini yeni teknolojilerle birleştirmelerini mümkün kılmak.

Sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Proje kapsamında, ortaokul ve lise öğrencileri, yapay zekâ konusunda çeşitli araçlarla içerik üretebilecek ve kendi projelerini geliştirebilecek. Projemizin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Vodafone Vakfı olarak, genç nesillerin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şunları kaydetti:

“Yapay zekâ, günümüzün en önemli teknolojilerinden biri olarak öne çıkıyor ve gelecekte hayatımızın her alanında daha da belirleyici bir rol oynaması bekleniyor. Bu bağlamda, gençleri yapay zekâ ve onun alt alanları olan makine öğrenimi ve derin öğrenme konularında eğitmek ve bilinçlendirmek, ülkemizin dijital dönüşümü ve küresel rekabet gücümüzün artırılması için kritik bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, gençleri yapay zekâ alanında eğitmeye ve bu alanda fırsat eşitliği sağlamaya odaklanarak, geleceğin yapay zekâ liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu liderlerin, Türkiye’yi küresel arenada yapay zekâ alanında önde gelen ülkelerden biri haline getirecek inovatif çözümler üreteceğine ve ülkenin dijital dönüşümünü hızlandıracağına inanıyoruz.

Gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve merakını desteklemek, onları cesaretlendirmek ve keşfetmeye teşvik etmek, bizim için çok değerli. Bu nedenle, ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesini sadece bir eğitim programı değil, aynı zamanda gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak bir platform olarak da görüyoruz.”

source

Spread the love <3

You may also like...

OSB’lere 2 bin dijital elçi yetiştirecek

class=’medyanet-inline-adv’> Küresel ticaretteki rekabetin her geçen gün daha da zorlaşması üretimden pazarlama ve satışa kadar her alanda şirketleri daha fazla...

Spread the love <3
Ağu
11
2024
0

Crowdstrike, hiçbir şey olmamış gibi ‘hacker’ etkinliği düzenledi

CrowdStrike, yakın zamanda yaşadığı küresel IT çöküşüne rağmen, Las Vegas’taki Black Hat konferansında hacker’lara yönelik bir etkinlik düzenledi. “CrowdStrike” adı,...

Spread the love <3
Eyl
15
2024
0

Binlerce liralık oyunlar GeForce Now’a ekleniyor!

Yarı iletken ve yapay zeka devi NVIDIA tarafından sunulan GeForce Now hizmetinin kütüphanesi genişlemeye devam ediyor. Ağustos ayında 26 oyun...

Spread the love <3
Eyl
19
2024
0

Apple, iPhone 16 ile Çin’den ayrılıyor! İşte yeni hedef

Apple, iPhone 16 serisinin üretiminde önemli bir adım atarak ilk defa Brezilya’da montaj yapmaya başladı. Brezilya hükümetine sunulan belgelere göre...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?