Teknoloji 31 Mayıs 2024

PlayStation özel oyunları, PC’ye ne kadar süre sonra gelecek?

PlayStation’ın eş CEO’su Hermen Hulst, bu sabah yapılan bir iş sunumunda, PlayStation oyunlarını PC platformunda yayınlama stratejisini yeniden değerlendirdi. Canlı servis oyunları, PS5 ve PC’de aynı gün çıkarken, tek oyunculu oyunlar daha sonra PC’ye gelecek. İşte detaylar!

Hermen Hulst, PlayStation’ın tek oyunculu oyunları PC platformunda daha sonra yayınlama stratejisinin, daha fazla kişiyi PlayStation platformuna çekmek amacıyla yapıldığını belirtti.

PlayStation özel oyunları, PC’ye ne kadar süre sonra gelecek? 5

Hulst, “Canlı servis tarafında, oyunlarımızı aynı anda, yani PS5 ve PC’de aynı gün çıkarıyoruz. Ancak, son yıllarda ve tarihimizde PlayStation stüdyolarının bel kemiğini oluşturan tek oyunculu, hikaye odaklı büyük oyunlarımızda daha stratejik bir yaklaşım benimsiyoruz ve bu harika franchise’larımızı yeni kitlelere tanıtıyoruz” dedi.

Hulst, ayrıca PlayStation’ın büyük franchise’larını başka medya alanlarına genişletme çalışmalarının da benzer bir amaca hizmet ettiğini söyledi. “The Last of Us’un HBO’daki dizisi veya Gran Turismo’nun filmi gibi örneklerde gördüğünüz gibi, bu çalışmalar da yeni oyuncuları franchise’larımıza çekiyor” dedi.

PlayStation’ın bu stratejisi, canlı servis çok oyunculu Helldivers 2’nin bu yılın başlarında PS5 ve PC’de aynı anda çıkmasıyla ve Ghost of Tsushima Director’s Cut’ın PS5 sürümünden yıllar sonra bu ay PC’ye gelmesiyle zaten belirginleşmişti. Ancak, PlayStation’ın bu yaklaşımını resmi olarak ilk defa duyduk.




PlayStation State of Play etkinliği yarın gerçekleşiyor! Nereden izlenir?

PlayStation’a çıkacak olan yeni oyunların tanıtıldığı State of Play etkinliği yarın gerçekleşecek, peki saat kaçta ve nereden izlenir?

PlayStation’ın bu çift yönlü stratejisi, canlı servis oyunlarını PC’ye anında sunarak geniş bir oyuncu kitlesine hitap ederken, tek oyunculu oyunları PlayStation platformunda önce çıkararak oyuncuları kendi platformlarına çekmeyi hedefliyor.

Sizce bu strateji işe yarar mı? PlayStation, bu sayede PC oyuncularını konsola çekebilir mi? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
30
2024
0

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği taban puanı! (2024)

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi’nin bilgisayar mühendisliği taban puanı ne kadar? Boğaziçi bilgisayar mühendisliği hangi sıralama...

Spread the love <3
Mar
31
2024
0
Dutch nightclub hostage drama ends after suspect is arrested and blindfolded

Dutch nightclub hostage drama ends after suspect is arrested and blindfolded

A hostage drama at a Dutch nightclub has ended after a suspect was arrested outside the venue. Four people had...

Spread the love <3
Mar
27
2024
0
Synctera is the latest banking-as-a-service startup to lay off staff

Synctera is the latest banking-as-a-service startup to lay off staff

Banking-as-a-service startup (BaaS) Synctera has conducted a restructuring that has resulted in a staff reduction, the company confirmed to TechCrunch....

Spread the love <3
Ağu
22
2024
0

Akıllı saat ve fitness takip cihazlarınız size yalan söylüyor!

Akıllı saatler ve fitness takip cihazları, sağlığını takip etmek isteyen insanlar arasında giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, bu cihazların...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?