Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez ve ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan bir araya geldi. Türkiye’de kripto para borsasının durumu hakkında gerçekleşen sohbette Mücahit Dönmez önemli açıklamalar yaptı.
Mücahit Dönmez’den Türkiye’deki kripto para borsasına dair yorum!
Bugün Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez ile bir araya gelen kurucumuz Hakkı Alkan, hem Türkiye’deki kripto para borsalarının durumu hem de Binance hakkında önemli sorulara cevap aldı. İlk aşamada kripto para borsasının Türkiye’deki durumunu açıklayan Dönmez, yatırımcılar arası adaptasyonun yüzde 16’dan yüzde 40’a yükseldiğini belirtti. Henüz yasal düzenlemeler öncesi böyle bir yükselişin olduğunu belirten Dönmez, önümüzdeki günlerde bu oranın artacağını dile getirdi.
Kripto Varlık Yasası hakkındaki düşünceler ve beklentiler neler?
Geçtiğimiz günlerde meclisten geçen Kripto Varlık Yasası hakkında şimdilik net bir yorum yapmayan Binance Türkiye Genel Müdürü, asıl durumun ikinci düzenleme sonrası belli olacağını iletti. Altı ay içerisinde ikinci düzenlemenin geleceğini belirten Mücahit Dönmez, yasanın genel bir çerçeve çizmesi ve kısıtlayıcı olmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca yeniliklerin de önünü açmasını umut ettiği yasa hakkında pozitif düşünceye sahip olduklarını belirten Dönmez, Binance Türkiye’nin günlük işlem hacminin 200-250 milyon dolar civarında olduğunu dile getirdi.
Sektörde güven sorunu var mı?
Bunlara ek olarak hala sektörde bir güven sorunu olduğunu bildiren Dönmez, bu durumun sadece Türkiye’de değil tüm dünyada olduğunu söyledi. Yasa ve lisans gibi yeniliklerin kripto paraya karşı güven ortamı oluşturacağını belirten Dönmez, tatsız olayların büyük ölçüde önleneceğini söyledi.
Şu anda Binance Türkiye’nin dünya kripto para borsaları arasında 14. sıraya yükseldiğini açıklayan Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez, bu başarının son bir yıldaki yükselişini de anlattı. Üst kısımda bıraktığımız bağlantıdan X’te yer alan gönderimize giderek röportajımızı izleyebilirsiniz. Sizler Türkiye’deki kripto para borsası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.