Teknoloji 27 Temmuz 2024

Acı rapor ortaya çıktı: OpenAI, 12 ay sonra iflas edebilir!

The Information tarafından sağlanan bir rapor, OpenAI 2024’ü 5 milyar dolarlık bir kayıpla kapatabileceğini söylüyor. Analistler, bu hızla devam ederse şirketin önümüzdeki 12 ay içinde likiditesiz kalabileceğini ve iflasın eşiğine gelebileceğini belirtiyor. Ancak, böyle bir senaryo pek olası görünmüyor çünkü OpenAI’nin ayakta kalmak için önemli bir finansman turu daha alması oldukça muhtemel.

Rapor, OpenAI şirketinin yıl sonuna kadar yapay zeka modellerini eğitmek için 7 milyar dolar ve personel için 1,5 milyar dolar harcayacağını açıklıyor. ChatGPT’yi “hayatta tutmak” için şu anda günlük harcama 700 bin dolar. Bu, Microsoft’un Azure hizmetlerini kullanmak için verdiği indirimli tarifelere rağmen, toplamda 4 milyar dolarlık bir harcama anlamına geliyor ve bu da en büyük maliyet kalemi oluyor.

Acı rapor ortaya çıktı: OpenAI, 12 ay sonra iflas edebilir! 7

OpenAI’nin yapay zeka geliştirme süreci o kadar hızlı ve enerji tüketen bir süreç ki, ekonomik olarak kendi hızına bile yetişemiyor. ChatGPT’nin evrimini sağlamak için yapılan harcamalar, chatbot’tan elde edilen gelirleri büyük ölçüde aşıyor. Ancak uzun vadede durum değişebilir. OpenAI CEO’su ve kurucu ortağı Sam Altman, Stanford Üniversitesi’ndeki yakın tarihli bir konuşmasında, “faturaları ödeyebildiğimiz sürece” yüksek maliyetlerden endişe etmediğini belirtti.




OpenAI, SearchGPT arama motorunu duyurdu!

OpenAI’nin yeni arama motoru SearchGPT duyuruldu. Gerçek zamanlı bilgi erişimi, özetler ve görsel yanıtlar sunuyor.

Yüksek harcamalara rağmen, OpenAI’nin gelirlerinde ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana görülmemiş bir artış yaşandı. Son olarak piyasaya sürülen ekonomik GPT-4o mini, daha uygun tarifelerle daha geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet sunarak gelir artışına katkıda bulundu.

Acı rapor ortaya çıktı: OpenAI, 12 ay sonra iflas edebilir! 8

Şu anda, ChatGPT’den elde edilen yıllık gelir yaklaşık 2 milyar dolar olup, dil modellerine erişim komisyonlarından elde edilen ek 1 milyar dolarla birlikte toplam gelirler 3,5-4,5 milyar dolar arasında. Ancak bu, hala harcamalardan kaynaklanan açığı kapatmak için yeterli değil.

OpenAI, bugünkü 80 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmak için yedi finansman turunda toplam 11 milyar dolar topladı. Sekizinci bir finansman turu ise ufukta olabilir. OpenAI ve yapay zekanın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
09
2024
0
240Hz ekran ve 50 Megapiksel ön kamera: Sharp Aquos R9 tanıtıldı!

240Hz ekran ve 50 Megapiksel ön kamera: Sharp Aquos R9 tanıtıldı!

Sharp bugün piyasada pek sık görülmeyen özelliklere sahip akıllı telefon modelini tanıttı. 240Hz yenileme hızına sahip ekranıyla dikkat çeken Sharp...

Spread the love <3
Ağu
03
2024
0

Teknoloji meraklılarına özel 10 günlük teknolojiye giriş kampı!

Kamp Tarihleri: 19-30 Ağustos Teknoloji dünyasına adım atmaya hazır mısınız? Üniversite öğrencilerine özel olarak düzenlediğimiz 10 günlük teknoloji kampımızda sizleri...

Spread the love <3
Mar
17
2024
10
Talk like a graph: Encoding graphs for large language models

Talk like a graph: Encoding graphs for large language models

Posted by Bahare Fatemi and Bryan Perozzi, Research Scientists, Google Research Imagine all the things around you — your friends,...

Spread the love <3
Mar
19
2024
0
Honor Magic 6 Ultimate Edition tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

Honor Magic 6 Ultimate Edition tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?