Teknoloji 31 Temmuz 2024

Çin’de neler oluyor? 57 TikTok çalışanı hastanelik oldu!

TikTok’un Çin merkezli ana şirketi ByteDance’in Singapur ofisinde büyük bir gıda zehirlenmesi skandalı yaşandı. Salı günü yaşanan olayda 60 kişi gastroenterit belirtileriyle hastaneye kaldırıldı, bunlardan 57’si tedavi altına alındı. Sağlık yetkilileri ve gıda güvenliği uzmanları olayın sebebini araştırıyor.

ByteDance’in Singapur’daki ofisinde meydana gelen gıda zehirlenmesi olayında, 60 çalışan gastroenterit belirtileri gösterdi. Bu çalışanlardan 57’si hastaneye kaldırıldı ve tedaviye alındı. Olayla ilgili olarak 17 ambulans olay yerine sevk edildi.

Çin’de neler oluyor? 57 TikTok çalışanı hastanelik oldu! 7

ByteDance, ofislerinde yiyecek hazırlanmadan üçüncü parti yemek hizmeti sağlayıcıları kullanıldığını belirtti. Şirket yetkilileri, bu durumun sebebini araştırdıklarını ve etkilenen çalışanlara destek verdiklerini açıkladı.

Singapur Gıda Ajansı (SFA) ve Sağlık Bakanlığı, olayın ardından bir açıklama yaparak, gıda güvenliği standartlarına uyulmasının önemine vurgu yaptı. SFA, gıda güvenliği ihlalleri konusunda gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

TikTok ve ByteDance’in gıda zehirlenmesi olayındaki sorumluluğu üzerine yapılan bu açıklamalar, şirketlerin yemek hizmeti sağlayıcıları üzerinde daha fazla denetim yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Bazı kaynaklara göre bu bir saldırıydı ve haklarını alamayan çalışanlar tarafından yapıldı.




Çinli satıcılar, TEMU’ya karşı ayaklandı! Ofisi bastılar

Yüzlerce Çinli tüccar, hızlıca popülerlik kazanan TEMU platformunun haksız cezalarına karşı protesto düzenledi.

Geçtiğimiz gün de satıcılar, TEMU ofisini basarak isyan çıkarmıştı. Çin’de neler dönüyor? Sizce gerçekten bu olay bir saldırı mıydı? Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Çin’de neler oluyor? 57 TikTok çalışanı hastanelik oldu! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
29
2024
0
Birileri demiş öldü! Cyberpunk 2077’nin kazancı dudak uçuklattı

Birileri demiş öldü! Cyberpunk 2077’nin kazancı dudak uçuklattı

Oyun dünyası geçtiğimiz yıl büyük bir sallantı yaşadı. Birçok büyük firma projelerini durdururken, işten çıkarmaların ardı arkası kesilmedi. Ancak CD...

Spread the love <3
Nis
09
2024
0
Nvidia, Samsung’un müşterisi oluyor!

Nvidia, Samsung’un müşterisi oluyor!

Nvidia, özellikle yapay zekalı ekran kartlarının ihtiyaç duyduğu çip paketleme süreçleri için Samsung firmasının kapısını çaldı. Yapılan büyük siparişle birlikte...

Spread the love <3
Eyl
11
2024
0

Tesla araçlara Dojo 2 çipi geliyor! Tarih verildi

Elon Musk, Tesla araçlardaki yapay zeka alt yapısını zirveye taşıyacak çipler hakkında açıklamalarda bulundu. Musk’ın açıklamasına göre, Tesla modellerinin yeni...

Spread the love <3
Mar
09
2024
13
Apple’da sevindiren gelişme! Katlanabilir iPhone ne zaman gelecek?

Apple’da sevindiren gelişme! Katlanabilir iPhone ne zaman gelecek?

Akıllı telefon pazarının başarılı oyuncularından Apple‘ın uzunca bir süredir katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı biliniyor. Tabii bu dönemde kafa karıştıran çok...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?