Teknoloji 7 Ağustos 2024

Japonların gözü yaşlı: Çin otomobil ihracatında birinci sırayı kaptı!

Çin, henüz 2024 yılının sonu gelmeden otomobil ihracatını büyük ölçüde artırdı. Satış rakamları ile Japonya’yı geride bırakan Çin, yılın ilk yarısında 2 milyon 790 bin araç ihracatı ile, dünya çapında birinci sıraya yerleşti. Peki büyüme ne kadar?

Tüm dünyada elektrikli otomobil satışları düşerken, Çin kendi markaları ile büyük bir atılım yaptı. Şu anda en çok otomobil ihracatı yapan ülkelerin başında gelen Çin, rakibi Japonya’yı ikinci sıraya öteledi. Toplam 2 milyon 790 bin ihracatla, dünyanın en çok otomobil ihraç eden ülkesi olan Çin, 2 milyon 20 bin ihracat rakamı yakalayan Japonya’yı geride bıraktı.

Japonların gözü yaşlı: Çin otomobil ihracatında birinci sırayı kaptı! 5

Çin’in yılın ilk altı ayında gerçekleştirdiği ihracatın büyük bir kısmını binek araçlar oluşturuyor. Toplam 2 milyon 340 bin binek aracı, dışarıya yollayan Çin, 450 bin ticari araçla ihracatına katkıda bulundu. Genel toplamda geçtiğimiz yıla göre yüzde 31 büyüme kaydeden ülke, genelde elektrikli otomobiller ile anılsa da, hala ihracatının büyük bir kısmını içten yanmalı motorlarla sağlıyor. Bu rakam şu anda 2 milyon 190 bin olarak görülüyor. Yani elektrikli otomobiller azınlıkta.




Elektrikli otomobiller hâlâ şarj istasyonu sorunu yaşıyor!

ABD’de 20 bin elektrikli araç şarj istasyonunun analizi yayınlandı. Verilere bakılırsa elektrikli araçlar hala büyük sorunlar taşıyor.

En çok otomobil ihraç eden marka ise Chery oldu. 532 bin adetle birinci sırada yer alan Chery, 439 bin otomobil ihraç eden SAIC’i, 242 bin otomobil ihraç eden Geely’i ve 207 bin otomobil ihraç eden BYD’yi listenin arka sıralarına itti.

Geçtiğimiz yıl toplam 5 milyon 260 bin otomobil ihracatı ile Japonya’dan liderliği alan Çin, görünüşe göre bu yıl daha büyük bir rakamla lider koltuğunda kalmaya devam edecek. Bakalım yıl sonunda toplam rakamlar nasıl değişecek?

source

Spread the love <3

You may also like...

May
12
2024
0
Five things you probably missed from a mad night at Eurovision

Five things you probably missed from a mad night at Eurovision

With fans from more than 80 countries watching on, 25 contestants went head to head for the coveted glass microphone....

Spread the love <3
Mar
24
2024
0
What we know so far about the Russian concert attack

What we know so far about the Russian concert attack

Vladimir Putin has linked the deadliest attack in Russia for years to Ukraine – despite a branch of Islamic State...

Spread the love <3
Ağu
21
2024
0

Borderlands 4 fragmanı ilk kez yayınlandı! İşte detaylar

Oyun sektöründe bir kez daha büyük bir heyecan dalgası yaratacak bir oyun geliyor. Borderlands serisinin en yeni oyunu “Borderlands 4”...

Spread the love <3
May
18
2024
0
They made React great again?

They made React great again?

Let’s take a first look at React 19 and a variety of changes will improve the developer experience. We compare...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?