Teknoloji 8 Ağustos 2024

Savunma sanayii için hayati bir karar daha: Milli Yetkinlik Hamlesi!

Savunma sanayii, bir ülkenin güvenlik altyapısının en önemli unsurlarından biridir. Bu bağlamda Türkiye de savunma sanayiinde yetenek yönetimini güçlendirmeyi hedefleyen Savunma Sanayii Akademi tarafından yönetilecek olan Milli Yetkinlik Hamlesi Projesi’ni başlattı.

Milli Yetkinlik Hamlesi Projesi, 6 Ağustos 2024’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından onaylandı. Temel amacı savunma sanayii ekosisteminin insan kaynaklarındaki yetenek ve yetkinlikleri artırarak sektörün gelişimine katkıda bulunmak.

Yalnızca rekabete dayalı bir gelişimden ziyade yeteneklerin birbirlerini tamamlaması ve bu şekilde ekosistemin bütünleşik bir gelişim göstermesini hedefliyor. Bu çerçevede Savunma Sanayii Akademi tarafından yürütülecek olan proje yetenek ve yetkinlik değerlerini merkeze alarak bunların sektör geneline yayılmasını sağlamayı planlıyor.




Yerli ve Milli Hava Savunma Ağı: Çelik Kubbe

Türkiye’nin hava savunma yeteneklerini güçlendirecek yerli ve milli Çelik Kubbe projesinin geliştirilmesi kararı alındı.

Bilgi, beceri, uzmanlık ve kritik deneyimlerin aktarılmasını genişletmeyi, iş yapış kültürünü yeni teknoloji ve davranış modelleriyle yeniden yapılandırmayı amaçlıyor. Ayrıca yetkinlik geliştirmeye ve bu yetenekleri değer katan yetkinliklerle güçlendirmeye odaklanıyor.

Milli Yetkinlik Hamlesi aynı zamanda savunma sanayii çalışan sayısını 2028 yılına kadar 158 bin hedefine çıkarmayı ve böylece Türkiye’yi global bir güç haline getirmeyi öngörüyor. Bu hedefler doğrultusunda, teknik, fonksiyonel, çapraz fonksiyonel, davranışsal, mesleki, liderlik ve iş yapış kültürü ile ilgili yetkinlikleri geliştirmek, dönüştürmek, sektörde yaygınlaştırmak ve değişimi yönetmek planlanıyor.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün bu projenin önemine vurgu yaparak, savunma sanayiindeki her yüksek teknolojinin arkasında nitelikli insan kaynaklarının olduğunu belirtti. Görgün, “Yetenek bir şey ama yetkinlik her şeydir” diyerek doğru yetkinliklerin yeteneği nasıl farklılaştırdığını ve performansı nasıl yükselttiğini ifade etti.

Projede özellikle lise ve üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, genç profesyoneller, sektör uzmanları, ekip yöneticileri ve üst yöneticiler gibi çeşitli hedef gruplara odaklanılacak. Bu gruplara yönelik farkındalık kazanımı, operasyonel yetkinlik gelişimi, liderlik yetkinlik gelişimi ve stratejik yetkinlik gelişimi gibi dört farklı etki seviyesinde programlar ve platformlar oluşturulacak.


source

Spread the love <3

You may also like...

Eki
20
2024
0

Çinli drone üreticisi DJI, ABD Savunma Bakanlığı’na karşı dava açtı!

Dünyanın en büyük ve en çok bilinen insansız hava aracı üreticilerinden birisi olan DJI, ABD Savunma Bakanlığı’na karşı dava açtı....

Spread the love <3
Nis
26
2024
0
EduTip 4: Hold off on most feedback until AFTER a task is done.

EduTip 4: Hold off on most feedback until AFTER a task is done.

When we see students making a mistake, we may be tempted to stop them and offer a correction. It might be...

Spread the love <3
Nis
18
2024
0
How to Build a Dynamic Dropdown Component in React – React Compound Component Pattern Explained

How to Build a Dynamic Dropdown Component in React – React Compound Component Pattern Explained

Dropdowns have been part of the internet since its inception—they’re an unsung hero of user interaction, silently facilitating countless actions...

Spread the love <3
May
25
2024
0
Google TV, kaybolan kumanda devrini bitirecek!

Google TV, kaybolan kumanda devrini bitirecek!

Google, Android TV’nin son sürümü olan TV için Android 14 güncellemesini geçtiğimiz haftalarda Google I/O’da tanıttı. Kullanıcıyla buluşturmayı hazırladığı birçok...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?