Teknoloji 10 Ağustos 2024

Apple’dan kafa karıştıran App Store kararı! Artık böyle ödenecek

Apple, uygulama geliştiricileri için ücret yapısını gözden geçirerek AB’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ile uyumluluğunu güncelledi. Bu kapsamda App Store harici kanallardan uygulamalarını tanıtmak isteyen geliştiricilere daha fazla esneklik sağlamaya başladı. Ancak Spotify ve Epic Games’in itirazları devam ediyor.

Teknoloji devi, dijital düzenlemelere yönelik uyumsuzluk nedeniyle Avrupa Komisyonu tarafından hala soruşturma altında. DMA, büyük teknoloji şirketlerinin pazar gücünü azaltmayı ve adil rekabeti sağlamayı amaçlıyor.

Apple’dan kafa karıştıran App Store kararı! Artık böyle ödenecek 7

Apple, yeni değişiklikler kapsamında geliştiricilerden çeşitli ücretleri almayacak. Ayrıca iOS kullanıcıları, App Store dışı teklifleri nasıl ve nerede tanıtabilecekleri konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olacak.




TikTok ve YouTube kapatılacak mı? Kesin açıklama geldi!

Tiktok ve YouTube için Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi: “Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız.” gibi bir yaklaşımımız yok.

Apple, komisyonlar konusunda önemli bir adım atarak ücretleri ikiye ayırdı. İlk olarak yüzde 5’lik İlk Sahiplik Ücreti ve geliştiricinin program kaydına bağlı olarak yüzde 10 veya yüzde 5’lik devam eden Mağaza Hizmetleri Ücreti alınacak.

Bu ikili ücret yapısı, Apple’ın daha önce bağlantılı satın alımlar için uyguladığı azaltılmış komisyonların yerini alacak. Teknoloji devi, yeni müşterilere kıyasla bir uygulamayı kullanan kişilerden daha az pay alacağını ifade etti.

Apple’dan kafa karıştıran App Store kararı! Artık böyle ödenecek 8

Değişiklikler, Apple’ın Avrupa Komisyonu tarafından soruşturma altında olduğu bir dönemde geldi. Yapılan revizyonlar şikayetlerin ele alınmasına yardımcı olabilir. Buna göre Apple’ın Dijital Piyasalar Yasası’na uygun davranıp davranmadığına karar verilecek.

source

Spread the love <3

You may also like...

Haz
06
2024
0

Xbox Games Showcase yaklaşıyor! Neler bekliyoruz?

Xbox Games Showcase etkinliği, oyun dünyasında büyük bir merakla bekleniyor. Bu yılki etkinlikte, yeni Xbox oyunlarının güncellemelerinin yanı sıra, yepyeni...

Spread the love <3
Mar
03
2024
9
Xiaomi Smart Band 8 Pro kutu açılımı!

Xiaomi Smart Band 8 Pro kutu açılımı!

Xiaomi, popüler akıllı bileklik serisinin en yeni üyesi olan Smart Band 8 Pro’yu tanıttı. Daha büyük ve daha parlak bir...

Spread the love <3
Nis
26
2024
0
For teachers: Homework: Future Simple

For teachers: Homework: Future Simple

I will do, I won’t do… Pre-intermediate When it comes to making promises, predictions, instant decisions, and first conditional sentences,...

Spread the love <3
Tem
20
2024
0

Lamborghini tasarımlı Redmi K70 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri

Xiaomi, bugün düzenlediği etkinlikle birlikte elektrikli otomobilden telefona kadar birçok yeni ürününü duyurdu. Çin’de düzenlenen etkinlikte en dikkat çeken telefonlardan...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?