Teknoloji 22 Ağustos 2024

Ford’dan beklenmedik SUV adımı! Bir bir iptal etti

Ford, elektrikli otomobil pazarında büyümeye çalışırken araç stratejisinde önemli değişiklikler yaptığını duyurdu. Buna göre otomobil üreticisi, yalnızca elektrikli olması planlanan SUV planını iptal edeceğini söyledi. Ayrıca tamamen elektrikli yeni F-150 lansmanını 2027’ye ertelediğini bildirdi.

Ford, iptal edilen elektrikli SUV modelleri yerine kısa vadede daha kârlı olması beklenen gazlı ve hibrit modellere yönelecek. İptal edilen elektrikli modelin Ford’a 1,5 milyar dolara mal olması ve 400 milyon dolarlık nakdi bir mali yük yaratması bekleniyor.

Ford’dan beklenmedik SUV adımı! Bir bir iptal etti 7

Ford ayrıca kârlı olacağından emin olana kadar yeni tam elektrikli araç tanıtmayacağını söyledi. Şirketin Model e bataryalı-elektrikli araç bölümünün 2024’ün ilk çeyreğinde 1,3 milyar dolar, ikinci çeyreğinde ise 1,1 milyar dolar zarar bildirdiği belirtildi.




Beyaz Xbox Series X satışa çıktı! İşte fiyatı

Microsoft’un merakla beklenen 3 yeni Xbox modeliyle birlikte, beyaz Xbox Series X de şu andan itibaren ön siparişe açıldı.

Bununla birlikte bazı elektrikli modellerin üretimine ise devam edilecek. Ford, 2026’da üretilmesi planlanan yeni elektrikli ticari minibüse öncelik veriyor. Şirket ayrıca orta boy bir elektrikli pickup geliştirmeye de devam ediyor.

Ford’un popüler F-150 Lightning versiyonu için beklenen halefi de gecikmelerden nasibini aldı. Şirket, 2025 yerine 2027’nin sonlarında F-150 Lightning’i piyasaya süreceğini söyledi. Şirket, kâr sağlamak için “çift yönlü şarj özelliği ve gelişmiş aerodinamik” içereceğini belirtti.

Ford’dan beklenmedik SUV adımı! Bir bir iptal etti 8

Ford’un stratejik değişimi, elektrikli araç satışlarındaki büyümenin sektör genelinde yavaşlamasının da bir parçası. Ancak şirketin iki çeyrek boyunca zarar etmesi bu değişimleri kaçınılmaz hale getirdi.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
20
2024
0
Webflow acquires Intellimize to add AI-powered webpage personalization

Webflow acquires Intellimize to add AI-powered webpage personalization

Webflow, a web design and hosting platform that’s raised over $330 million at a $4 billion valuation, is expanding into...

Spread the love <3
May
29
2024
0

OpenAI’nin yeni güvenlik komitesi tartışma yarattı

OpenAI, projeleri ve operasyonlarıyla ilgili kritik güvenlik ve emniyet kararlarını denetlemek için yeni bir komitesi kurdu. Komite, CEO Sam Altman...

Spread the love <3
Nis
26
2024
0
Bütçe dostu POCO M6 4G için geri sayım!

Bütçe dostu POCO M6 4G için geri sayım!

Xiaomi‘nin yakın zamanda tanıtmaya hazırlandığı POCO M6 4G modeliyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Akıllı telefonun fiyat performans odaklı...

Spread the love <3
Mar
02
2024
14
Biden twice confuses Gaza with Ukraine as he approves US military aid airdrops

Biden twice confuses Gaza with Ukraine as he approves US military aid airdrops

President Joe Biden twice confused Gaza with Ukraine as he announced the US would provide desperately needed aid to the...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?