Teknoloji 22 Ağustos 2024

İkinci el telefon alırken dikkat!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri elektronik ürünler için yeni bir düzenleme getirdi. “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlıklı bu düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa ile ne olacak bir araya getirdik.

İkinci el telefon alırken dikkat!

Shiftdelete.net

Bu düzenlemeye göre, elektronik kimliği bulunan ikinci el cihazlar, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulacak bir sisteme kaydedilecek. Bu sistem, özellikle ikinci el teknoloji ürünlerinin satışına yönelik olarak önemli yenilikler getiriyor. Örneğin, ikinci el akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve oyun konsolu gibi cihazlar, satışa sunulmadan önce yetkili servisler tarafından sertifikalandırılacak.

Bu adımlar, tüketici haklarını koruma ve ürünlerin belirli standartlara uygun şekilde satışını sağlama amacı taşıyor. Yeni düzenleme kapsamında, yeniden sertifikalandırılmış ikinci el telefonlara 12 ay geçerli olacak bir garanti verilmesi zorunlu hale getirildi. Bu sayede tüketiciler, ikinci el cihaz satın alırken daha fazla güvenceye sahip olacaklar.

Ayrıca, yüksek fiyatlı ikinci el telefonların alım satımında uygulanan vergi oranlarında artış yapılacak. Bu düzenlemenin, piyasanın daha şeffaf ve adil hale getirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Son olarak, ikinci el telefonların IMEI numaralarının yeni sahiplerine kaydedilmesi süreci de basitleştirildi. Artık, ikinci el telefon satın alan kişiler, IMEI numarasını mobil operatörleri aracılığıyla ya da e-Devlet üzerinden kolayca kaydedebilecekler.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
23
2024
0
Google, bir hizmetinin daha fişini çekiyor! Tarih verildi

Google, bir hizmetinin daha fişini çekiyor! Tarih verildi

Google, hizmetlerini gözden geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ABD’deki kullanıcılar için iptal edilen Google Podcasts; çok yakında küresel olarak kapatılacak....

Spread the love <3
Ağu
28
2024
0

Realme GT6 inceleme! Tüm özellikleri ve fiyatı

Realme GT6, gücünü Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 8s Gen 3’ten alıyor. Bu sekiz çekirdekli işlemci, 1×3.0 GHz Cortex-X4, 4×2.8...

Spread the love <3
Nis
27
2024
0
The IBM-HashiCorp coupling could be more complicated than it seems

The IBM-HashiCorp coupling could be more complicated than it seems

When IBM announced its intention to acquire HashiCorp for $6.4 billion on Wednesday at market close, it was easy to...

Spread the love <3
Eyl
12
2024
0

iPhone’un hayat kurtaran özelliği Galaxy telefonlara geliyor!

Samsung, Galaxy S25 Ultra ile uydu bağlantısı sunmaya başlayacak. Yaklaşık iki yıldır iPhone ile uydudan SOS desteği veren Apple, bu...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?