Teknoloji 27 Ağustos 2024

AMD’den dört adet son teknoloji RDNA 4 geliyor!

AMD, grafik kartı pazarında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Tayvan merkezli medya platformu Benchlife.Info’nun haberine göre, AMD şu anda dört yeni RDNA 4 mimarisi tabanlı masaüstü ekran kartları üzerinde çalışıyor. Yeni ekran kartları, özellikle yüksek performans arayan oyuncular ve profesyoneller için büyük bir merak konusuydu.

Bu yeni seride, NAVI 48 XT kod adıyla anılan bir modelin öne çıktığı belirtiliyor. GeekBench testlerinde ortaya çıkan bu model, 28 WGP (Workgroup Processor) çekirdeği ve 16GB GDDR6 belleğiyle dikkat çekiyor.

AMD’den dört adet son teknoloji RDNA 4 geliyor! 7

Ancak, bu kartın henüz mühendislik örneği aşamasında olduğu ve AIB (Add-in Board) üreticilerine gönderilen sürücülerin yalnızca açılış testi yapmalarına izin verdiği ifade ediliyor. Bu nedenle, bu aşamada elde edilen performans sonuçları henüz nihai ürünün performansını yansıtmıyor.




Yeni nesil AMD Gfx1201, GeekBench veri tabanında görüldü!

Yeni nesil AMD gfx1201 GPU’su GeekBench testinde görüldü. Detaylı özellikleri ve performans değerlendirmesi ortaya çıktı.

NAVI 48 XT dışında, AMD’nin diğer üç RDNA 4 GPU varyantı üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Bunlar, NAVI 48 XT‘nin farklı konfigürasyonları olabilir ve AMD’nin ürün gamını genişletebilir. Şirketin yeni RDNA 4 tabanlı ekran kartlarını 2025 yılının Ocak ayında piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor.

Yeni nesil kartların olası adı ise Radeon RX 8000 serisi olabilir, ancak resmi isimlendirme konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Şu an için, isminden çok performansı merak ediliyor. Rekabetin böylesine yoğun olduğu bir pazarda, RDNA 4 tabanlı kartların nasıl bir performans sunacağı büyük bir merak konusu.

Yeni teknolojinin piyasaya sürülmesiyle birlikte, kullanıcılar AMD’nin yeni ürünlerinin NVIDIA gibi rakiplerine karşı güçlü bir performans sergileyeceğini öngörüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

AMD’den dört adet son teknoloji RDNA 4 geliyor! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

May
03
2024
0
USOM, Chrome güvenlik açığı için uyardı! Bu güncellemeyi hemen kurun

USOM, Chrome güvenlik açığı için uyardı! Bu güncellemeyi hemen kurun

Google Chrome yıllardır en popüler tarayıcı olarak liderliğini sürdürüyor. Bu durum siber saldırıların hedefinde kalmasına yol açıyor. Ulusal Siber Olaylara...

Spread the love <3
May
20
2024
0
How to Make Your Flutter Package Privacy Manifest Compatible

How to Make Your Flutter Package Privacy Manifest Compatible

Beginning May 1st, Apple will enforce all new applications or updated versions of applications that will be uploaded to the...

Spread the love <3
Ağu
30
2024
0

OpenAI’da neler oluyor? Güvenlik ekibinin yarısı ayrıldı!

OpenAI’ın geliştirdiği yapay genel zeka (AGI) sistemlerinin insanlık için tehlike oluşturmamasını sağlamakla görevli AGI Güvenlik Ekibi’nde büyük bir ayrılık yaşandı....

Spread the love <3
Nis
21
2024
0
React Router (How-to) 2024

React Router (How-to) 2024

How I like to use React Router for my projects. ZeroTo Mastery: Master React JS Course – https://bit.ly/Learn-React-JS Complete …...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?