Teknoloji 3 Eylül 2024

Snapdragon 8 Gen 4’lü Galaxy S25 iddialı! İşte beklenen performans artışı

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerinden Samsung, her yılın başında tanıttığı amiral gemisi modelleriyle önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Şirket, beklenen yeni serisinin işlemci koltuğunda Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisine yer verecek.

Samsung, amiral gemisi serilerinde bugüne kadar iki farklı işlemci ile sahne aldı. Cihazlar, Qualcomm’un amiral gemisi işlemcileri ve kendi üretimi olan Exynos işlemciler ile donatıldı. Exynos 2500’ün yeni seriye yetişemeyecek olmasıyla Galaxy S25 sadece Snapdragon 8 Gen 4’e sahip olacak.

Snapdragon 8 Gen 4’lü Galaxy S25 iddialı! İşte beklenen performans artışı 7

3nm üretim teknolojisi ile geliştirilen Snapdragon 8 Gen 4, Snapdragon 8 Gen 3 ile karşılaştırıldığında büyük bir performans artışı görecek. Yayınlanan rapora işlemci, göre GPU görevlerinde yüzde 30’luk bir artış yaşanacak. Bu yükseltmenin grafiklerde ve yapay zeka iyileştirmelerini de beraberinde getireceği tahmin ediliyor.




Bir kez Samsung One UI 7 kullanan artık vazgeçemiyor!

Samsung One UI 7 güncellemesiyle birbirinden yeni özellikler getiriyor. Öyle ki, bir kez güncelleyen bir daha geri dönmüyor.

Daha önceki sızıntılara bakarsak Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm’un en yeni Oryon CPU, Adreno 8 serisi GPU, ve birçok yeni teknoloji ile donatılacak. İşlemci, çift kanallı yüksek hız LPDDR5X SDRAM desteği sunarken, aynı zamanda işlemcide 3G/4G/5G bağlantısı da bulunuyor.

Snapdragon 8 Gen 4’lü Galaxy S25 iddialı! İşte beklenen performans artışı 8

Snapdragon 8 Gen 4, verimliliği artırmak için özel olarak tasarlanmış CPU çekirdeklerine sahip olacak. Öte yandan işlemcinin, Android ile iOS arasındaki farkında oldukça azalmasına neden olacağı konuşuluyor. Apple, önümüzdeki hafta A18 Pro işlemcisine sahip iPhone 16 serisini piyasaya sürecek.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
18
2024
14
SpaceX doc leaks, TikTok ban gains steam, and Grok to go open-source

SpaceX doc leaks, TikTok ban gains steam, and Grok to go open-source

Hey, folks, welcome to Week in Review (WiR), TechCrunch’s regular newsletter recapping noteworthy happenings in tech over the past few...

Spread the love <3
Ağu
28
2024
0

YouTube Müzik için mükemmel bir özellik geldi ama…

YouTube, müzik deneyimini bir üst seviyeye taşımak için yapay zeka destekli yeni bir radyo özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların...

Spread the love <3
May
25
2024
0
Women in AI: Chinasa T. Okolo researches AI’s impact on the Global South

Women in AI: Chinasa T. Okolo researches AI’s impact on the Global South

To give AI-focused women academics and others their well-deserved — and overdue — time in the spotlight, TechCrunch has been...

Spread the love <3

Bütçe dostu ekran kartlara ray-tracing müjdesi!

Microsoft, özellikle düşük belleğe sahip ekran kartlarında ray-tracing performansını artırmak istiyor. Bu kapsamda teknoloji devi, yeni bir patent başvurusunda bulundu....

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?