Teknoloji 5 Eylül 2024

Snapdragon X Plus ve yapay zekalı Samsung laptop tanıtıldı!

Samsung, yapay zeka destekli Galaxy Book serisini genişletmeye devam ediyor. IFA 2024 kapsamda Samsung Galaxy Book4 Edge tanıtıldı. Qualcomm Snapdragon X Plus 8 çekirdekli işlemcisinden güç alan cihaz, 15 inç FHD ekranıyla dikkat çekiyor.

Galaxy Book4 Edge (15 inç), Copilot+ platformu ve Galaxy ekosistemiyle entegrasyon vadediyor. Bu sayede gelişmiş bir yapay zeka ve üretkenlik deneyimi sunuyor. Cocreator, Windows Studio Effects ve Live Caption gibi özellikleri destekliyor.

Snapdragon X Plus ve yapay zekalı Samsung laptop tanıtıldı! 5

Yapay zekalı özelliklerine ek olarak, Galaxy Book4 Edge’in hafifliği ön plana çıkardığını söylemek mümkün. 15,6 inç FHD ekranı parlama önleyici kaplamaya yer veriyor. USB-C, USB-A, HDMI ve Micro SD bağlantı noktalarını desteklediğini de belirtelim.




Bütçe dostu Snapdragon X Plus tanıtıldı! İşte özellikleri

8 ve 10 çekirdekli Snapdragon X Plus işlemciler tanıtıldı. Bütçe dostu bilgisayar pazarına hitap edecek yeni modeller neler sunuyor?

Samsung’un açıklamasına göre laptop, cihaz içi yapay zeka işleme için optimize edildi. Snapdragon X Plus yonga setinden gücünü almasıyla da Copilot+ özelliklerini destekliyor. Ayrıca Microsoft Phone Link aracılığıyla Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarıyla daha sıkı entegrasyon da vadediyor.

Qualcomm ise sekiz çekirdekli Snapdragon X Plus işlemcilerin, 12 çekirdekli modellerin performansının yüzde 80’ine ulaşabileceğini ifade etti. 

Fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak ilk olarak Avrupa pazarında satışa sunulacağını belirtelim. X Plus’lı bilgisayarlar için temel fiyatlandırmanın 700 dolardan başlaması bekleniyor. Samsung Galaxy Book4 Edge’in ülkemize gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
17
2024
0
Tesla keeps cutting jobs and the feds probe Waymo

Tesla keeps cutting jobs and the feds probe Waymo

Welcome back to TechCrunch Mobility — your central hub for news and insights on the future of transportation. Sign up...

Spread the love <3
Nis
06
2024
0
&#039;They have scared the tourists away&#039;: Inside the city where monkeys look like they are running the show

'They have scared the tourists away': Inside the city where monkeys look like they are running the show

They are everywhere – scaling wires, rattling shop fronts, jumping between buildings, nestling in temples. The monkeys of Lopburi, Thailand,...

Spread the love <3
Mar
03
2024
9
Uzay kazası sonucu etrafa dağılan Su Ayıları Ay’da yaşıyor olabilir

Uzay kazası sonucu etrafa dağılan Su Ayıları Ay’da yaşıyor olabilir

Beş yıl önce, Beresheet adlı insansız bir uzay aracının Ay yüzeyine yumuşak iniş yapması hedefleniyordu. Ancak, aracın Ay’da kaza yapması...

Spread the love <3
Mar
31
2024
0
Pope leads Easter Vigil after skipping Good Friday procession

Pope leads Easter Vigil after skipping Good Friday procession

The Pope has presided over the Saturday-night Easter Vigil service at the Vatican a day after skipping the Good Friday...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?