Teknoloji 6 Eylül 2024

iPhone’un pil ömrünü iki kat arttıran gizli özellik bulundu!

Apple, her yıl yeni iPhone modelleriyle daha iyi kamera ve performans vadediyor. Ancak akıllı telefonların pil ömrü bir gün bile dayanmıyor. iOS‘ta yer alan gizli bir özellik ise bataryada önemli artış yaşatabilir. Bir TikTok videosu, kullanıcıları karıştırmayı başardı.

Sosyal medyada yayınlanan bir video, iPhone kullanıcıları arasında büyük ses getirdi. TikTok’ta yayınlanan videoya göre bir kullanıcı, telefonunun pil ömrünü önemli ölçüde artıran gizli bir özellik keşfettiğini iddia ediyor.

iPhone’un pil ömrünü iki kat arttıran gizli özellik bulundu! 7

 iPhone 14 Pro kullanan bir kişi, pil ömrünü iki kat arttığını dile getirdi. Erişilebilir ayarları altında “Beyaz Noktayı Azalt” adı verilen bir seçenek, ekran parlaklığını ele alıyor. Beyaz Noktayı Azalt, kullanıcıların iPhone ekranındaki parlak renklerin ve beyazların parlaklığını azaltmalarına olanak tanıyor.




Samsung, OneUI 6.1.1 güncellemesini yayınladı! İşte yenilikler

Samsung, yapay zeka entegre güncellemesi de denilen OneUI 6.1.1 güncellemesini Samsung Galaxy S24 serisi için yayınladı.

Bu ayar genel parlaklık seviyesini değiştirmeden beyaz yoğunluğunu düşürüyor. Yani özel ayar sayesinde iPhone’u kullanıyorken daha az güç tüketmek mümkün. Videodaki açıklamaya göre, özelliği etkinleştirdikten sonra pil ömründe gözle görülür artış yaşandı.

Özelliği iPhone’da aktif etmek isterseniz Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Boyutu’na gidip Beyaz Noktayı Azalt yolunu izleyebilirsiniz. Tabii bu ayarın, kullanım alışkanlıklarına ve uygulamalara göre değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

iPhone’un pil ömrünü iki kat arttıran gizli özellik bulundu! 8

Yeni iPhone’lar her yıl daha büyük ve daha güçlü hale geliyor. Fiyatlar da artmasına rağmen, pil ömründe gözle görülür bir büyüme yaşanmadığını belirtmek lazım.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
02
2024
0
Xiaomi 14 Ultra Fotoğrafçı Kiti kutu açılımı!

Xiaomi 14 Ultra Fotoğrafçı Kiti kutu açılımı!

Xiaomi, fotograf meraklıları ve profesyoneller için özel olarak tasarlanmış Profesyonel Fotoğraf Kiti’ni Xiaomi 14 Ultra ile birlikte piyasaya sürdü. Yenilenmiş...

Spread the love <3
Mar
24
2024
0
Carlos Sainz claims victory in Australian Grand Prix as Verstappen&#039;s winning streak ends

Carlos Sainz claims victory in Australian Grand Prix as Verstappen's winning streak ends

Carlos Sainz has claimed victory in the Australian Grand Prix – after world championship leader Max Verstappen was forced to...

Spread the love <3
Nis
11
2024
0
Apple Watch Ultra’da Android çalıştırıp oyun oynadılar!

Apple Watch Ultra’da Android çalıştırıp oyun oynadılar!

Apple, Watch Ultra ile akıllı saat dünyasının en dayanıklı modellerinden birini sunuyor. Suya dayanıklılık, batarya ve ekranıyla dikkat çeken saat,...

Spread the love <3
Tem
17
2024
0

Orta seviyeye 16GB RAM dopingi! OnePlus Nord 4 tanıtıldı 

OnePlus bugün İtalya’da düzenlediği Summer Launch Event (Yaz Lansman Etkinliği) kapsamında yeni Nord 4 modelini duyurdu. Orta seviyeye hitap eden...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?