Teknoloji 11 Eylül 2024

ASELSAN’ın rekor yükselişi devam ediyor: Rekor ciroya ulaştı!

ASELSAN, 2024 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıklayarak büyük bir başarıya imza attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin 2024 yılının ilk yarısındaki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre %8 artarak 35,7 milyar TL’ye ulaştı.

Bunun yanında ASELSAN’ın net kârı, %133’lük bir büyüme kaydederek 3,6 milyar TL seviyesine çıktı. Bu sonuçlar, ASELSAN’ın finansal istikrarını devam ettirdiğini ve savunma sanayiinde önemli bir rol oynamaya devam ettiğini gösteriyor. Şirketin genel performansına bakıldığında, tüm ana finansal göstergelerinde pozitif bir gelişim olduğu gözlemleniyor.

ASELSAN’ın rekor yükselişi devam ediyor: Rekor ciroya ulaştı! 5

ASELSAN’ın imzaladığı yeni sözleşmeler de dikkat çekici bir büyüme gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre %124 artışla 2,6 milyar ABD Doları değerinde yeni sözleşmeler imzalayan ASELSAN, bu başarısıyla bakiye siparişlerini de %11 artırarak 12,3 milyar ABD Doları seviyesine çıkardı.




ASELSAN ve TUSAŞ arasında imzalanan 60,3 milyon dolarlık anlaşma, havacılık sektörüne yön verecek!

Şirketin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre %12 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) %9 oranında büyüme kaydederek 8,7 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı %24 seviyesinde gerçekleşti ve şirketin net kârındaki artış %133 gibi dikkat çekici bir orana ulaşarak ASELSAN’ın kârlılık performansını ortaya koydu.

Ayrıca, özkaynaklarının toplamı 2023 yıl sonuna göre %3 artarak, özkaynakların aktiflere oranı %61’e çıktı. Bu rakamlar, ASELSAN’ın yalnızca kârlılık değil, aynı zamanda sağlam finansal yapısını da koruduğunu ve büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin bu dönemdeki başarısını değerlendirirken, ASELSAN’ın her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini ifade etti. Akyol, savunma sanayinde elde edilen başarıların, ASELSAN’ın global bir marka olma yolunda ilerlediğini gösterdiğini belirtti.

Özellikle AR-GE yatırımlarının ve ihracat odaklı büyümenin bu başarıda büyük rol oynadığını vurgulayan Akyol, şirketin 2024 yılının ilk yarısında oyun değiştirici teknolojiler geliştirdiğini ve bu süreçte hem iç piyasada hem de ihracatta önemli adımlar attığını açıkladı.

ASELSAN, bu dönemde sekiz yeni ürünü için ihracat sözleşmesi imzaladı. KORKUT, CENK, FERSAH, ASELFLIR 500 ve GÖZDE gibi savunma sanayinin kritik ürünlerinin ihracatı, ASELSAN’ın küresel çapta güçlü bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayinde bağımsız bir yapı oluşturma hedefi doğrultusunda önemli projeler geliştirildi. Örneğin, Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi ALP 300-G, güvenlik güçlerine teslim edildi ve her frekans bandında radar üretebilen bir şirket haline gelindi.

ASELSAN’ın küresel savunma sanayiindeki yükselişi de dikkat çekiyor. Defense News Top 100 listesinde geçen yıl 47. sırada yer alan şirket, bu yıl beş basamak yükselerek 42. sıraya yerleşti. Bu başarı, ASELSAN’ın dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketinden biri olduğunu gözler önüne seriyor.

Şirketin “aselsanext 2030” vizyonu kapsamında, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük ilk 30 savunma sanayi şirketi arasında yer almayı hedeflemesi, ASELSAN’ın gelecekteki hedeflerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu vizyon doğrultusunda teknolojide derinleşme ve ihracat ağını genişletme hedefleriyle ASELSAN Güney Amerika, Balkanlar ve Körfez bölgelerinde yeni ofisler açarak global varlığını güçlendirmeye devam ediyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Haz
03
2024
0

ASUS, Copilot+ laptoplarıyla COMPUTEX 2024’i salladı!

COMPUTEX 2024 tüm hızıyla devam ederken teknoloji devleri de en yeni ürünlerini tanıtarak fuarın nabzını yükseltiyorlar. ASUS da bu yıl,...

Spread the love <3
Nis
20
2024
0
Popüler Dünya Takımları Logolu LED Işıklı Duvar Saatleri

Zeyalazer’den Yepyeni Bir Trend: Popüler Dünya Takımları Logolu LED Işıklı Duvar Saatleri!

Zeyalazer’in popüler dünya takımları logolu LED ışıklı uzaktan kumandalı duvar saatleri, spor tutkunları için mükemmel bir seçenektir. Estetik tasarımları, uzaktan kumandalı işlevselliği ve favori takımınızın logosuyla donatılmış olmalarıyla bu saatler, evinizin veya ofisinizin atmosferini anında değiştirir. Zeyalazer sponsorluğunda sunulan bu ürünleri hemen keşfederek favori takımınızı her zaman yanınızda taşıyın!

Spread the love <3
Mar
19
2024
11
Quilt is building AI assistants for solutions teams

Quilt is building AI assistants for solutions teams

The job of so-called “solutions professionals” — people like sales engineers, solutions architects and consultants — revolves around pitching complex...

Spread the love <3
Nis
28
2024
0
FAQ: frequently asked subordinating conjunction questions

FAQ: frequently asked subordinating conjunction questions

What are the 12 subordinating conjunctions?Subordinating conjunctions are words that connect an independent clause (a complete thought) to a dependent...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?