Teknoloji 12 Eylül 2024

Volkswagen Tayron geliyor! Tiguan’ın yerini alacak

Volkswagen, yepyeni Tayron isimli SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Volkswagen Tasarım Müdürü Andreas Mindt’in Instagram hesabından paylaştığı kısa bir tanıtım videosuyla, Tayron’un 10 Ekim’de resmi olarak tanıtılacağı duyuruldu. Araç, mevcut Tiguan Allspace’in yerini alacak. Hatta, Volkswagen’in son içten yanmalı motora sahip aracı olacak.

Mindt, Tayron modelini “tamamen yeni, zarif ve çok yönlü bir araç” olarak nitelendiriyor. Ayrıca lansman, Volkswagen için oldukça kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Marka, elektrikli araçlara geçiş için hazırlıklarını yaparken, Tayron bu geçiş sürecindeki son içten yanmalı motorlu modellerden biri olacak. Yani bir anlamda Tayron, hem geleneksel motor teknolojisini hem de geleceğin elektrikli araçlarına doğru evrilen bir köprü görevi görecek diyebiliriz.

Volkswagen Tayron geliyor! Tiguan’ın yerini alacak 13

Tayron’un genişliği ve ferahlığı şimdiden beğenileri topladı. Çin’de Tayron L adıyla bilinen bir platform üzerine inşa edilen bu SUV, 2,79 metrelik dingil mesafesiyle mevcut Tiguan’dan tam 11 cm daha uzun. Aracın toplam uzunluğu ise 4,69 metre.




Volkswagen Passat Pro satışa çıktı! İşte fiyatı

Volkswagen Passat Pro 380TSI modelini Çin’de satışa çıkardı. Araç geniş iç hacmi ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tanıtım videosuna yakından bakacak olursak, özellikle aracın arka kısmına dair bazı dikkat çekici detaylar yer alıyor. Kırmızı aydınlatmalı Volkswagen logosunun altındaki Tayron ismi, üç parçalı arka farlar ve bagaj kapağını boydan boya geçen LED şerit, son dönemde Volkswagen modellerinde gördüğümüz tasarım dilinin bir devamı gibi duruyor.

Shiftdelete.net

Motor seçenekleri konusunda henüz net bir bilgi olmasa da, Tayron’un benzinli, dizel, mild-hybrid ve plug-in hybrid versiyonlarıyla sunulması bekleniyor. Özellikle plug-in hybrid versiyonların 204 ve 272 beygir gücü seçenekleriyle geleceği tahmin ediliyor.

Volkswagen Tayron geliyor! Tiguan’ın yerini alacak 14

19,7 kWh kapasiteli bataryasıyla bu modellerin, 100 km’den fazla elektrikli menzil sunabileceği söyleniyor. Ancak tamamen elektrikli bir Tayron modeli gelmeyecek, çünkü Volkswagen bu boyutlarda bir elektrikli SUV’yi 2026 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlamıyor.

Siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Volkswagen Tayron geliyor! Tiguan’ın yerini alacak 15

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
31
2024
0

Spotify en çok kullanılan özelliğin ücretsiz limitini artırıyor!

Spotify, ücretsiz kullanıcılarının şarkı sözlerine erişim limitini artırıyor. Mayıs ayında Spotify, ücretsiz kullanıcıların ayda yalnızca üç şarkı sözü görüntüleyebilmesini sağlayan...

Spread the love <3
Nis
04
2024
0
Togg kullanıcılarına müjde! Sinema keyfi başlıyor

Togg kullanıcılarına müjde! Sinema keyfi başlıyor

Akıllı yaşam çözümlerini Trumore dijital platformu üzerinden kullanıcılarla buluşturan Togg, konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi için güçlü iş birliklerine...

Spread the love <3
Nis
03
2024
0
AWS unveils new service for cloud-based rendering projects

AWS unveils new service for cloud-based rendering projects

On Tuesday Amazon launched a new service called Deadline Cloud that lets customers set up, deploy and scale up graphics...

Spread the love <3
Mar
30
2024
0
OpenAI built a voice cloning tool, but you can’t use it… yet

OpenAI built a voice cloning tool, but you can’t use it… yet

As deepfakes proliferate, OpenAI is refining the tech used to clone voices — but the company insists it’s doing so...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?