Teknoloji 13 Eylül 2024

Eller serbest özelliği ile ev temizliğinde yeni dönem: EZVIZ RS2 temizlik robotu

Akıllı ev teknolojilerinde dünya genelinde tanınan EZVIZ, Türkiye pazarına yeni bir soluk getiren RS2 akıllı temizlik robotu ile giriş yaptı. Süpürme, vakumlama ve paspaslama gibi görevleri tek başına gerçekleştiren bu akıllı cihaz, özellikle zaman sıkıntısı yaşayanlar veya temizlik yapmayı sevmeyenler için ideal.

EZVIZ RS2, piyasadaki diğer temizlik robotlarından farklı olarak paspasları kendi kendine takıp çıkarma, ıslak ve kuru temizlik yapma, kurutma ve su deposunu doldurma işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiren ilk robot olma özelliğine sahip. Bu özellikleri ile 2023 German Design Ödülü‘nü kazandı.

Eller serbest özelliği ile ev temizliğinde yeni dönem: EZVIZ RS2 temizlik robotu 9
  • Eller Serbest Temizlik Deneyimi: RS2, temizlik işlemlerini neredeyse tamamen otomatik hale getiriyor. Kullanıcı müdahalesi olmadan, evin her köşesini derinlemesine temizleyen cihaz, özellikle geniş yaşam alanlarına sahip kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor.
  • Çok İşlevli Temizlik Yöntemleri: Cihaz, farklı zemin tipleri için dört farklı temizlik modu sunuyor: “Süpür ve paspasla”, “Paspaslarken süpür”, “Sadece süpür”, “Sadece paspasla”. Bu modlar sayesinde kullanıcı, ihtiyacına göre temizlik rutinlerini özelleştirebiliyor.



Aşırı sıcaklara çılgın çözüm: Kendini soğutabilen robotik giysi!

Bilim insanları, çılgın yaz sıcaklarına ve ısının çok yükseldiği ortamlarda çalışan işçilere müjde niteliğinde bir giysi geliştirdi.

RS2’nin en öne çıkan özelliklerinden biri de kendini temizleme kapasitesidir. 4000 Pa gücünde bir emiş kapasitesine sahip olan cihaz, geniş alanları tek şarj ile temizleyebiliyor ve sonrasında otomatik olarak kendini temizleyip şarj edebiliyor. Robot, sert zeminlerde paspaslama işlemine başladığında paspas pedlerini takıyor ve halı temizliğinde bunları çıkararak halıların zarar görmesini engelliyor.

Ayrıca fırça temizleme sorunu da tamamen çözülmüş durumda. İnsan saçı veya evcil hayvan tüylerinin robota dolaşmasını engelleyen bir ters fırça dönüş sistemi sayesinde fırçayı kendi kendine temizleyebiliyor. Bu özellik robotu kullanırken en çok şikayet edilen manuel fırça temizleme gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Eller serbest özelliği ile ev temizliğinde yeni dönem: EZVIZ RS2 temizlik robotu 10

D-ToF LiDAR ve 3D yapılandırılmış lazer teknolojisi ile donatılmış RS2, evin haritasını çıkararak temizlik için en etkili rotaları oluşturabiliyor. Robot ayrıca engelleri algılayıp bunlardan kaçınabiliyor, bu sayede çorap, kablo gibi evde dağınık duran eşyalar robota takılmıyor.

  • Halıları Algılama: RS2, halı kaplı alanları otomatik olarak algılıyor ve paspas pedlerini çıkararak bu alanları yalnızca süpürüyor. Bu teknoloji, halılara zarar gelmesini engelliyor ve temizlik işlemini optimize ediyor.
Eller serbest özelliği ile ev temizliğinde yeni dönem: EZVIZ RS2 temizlik robotu 11

RS2, temizlik işlevlerinin ötesine geçerek ev sahiplerine ekstra güvenlik sağlamak amacıyla bir 3K kamera ile geliyor. Evdeki hareketleri algılayarak canlı video izleme imkanı sunan bu kamera, evcil hayvanların takibini yapma veya evdeki güvenliği sağlama konusunda kullanıcıya yardımcı oluyor. Ayrıca cihaz devriye modunda çalışarak evde devriye gezebilir, böylece evin her noktasını canlı olarak izleme olanağı tanır.

  • 4000 Pa güçlü emiş
  • Çift döner paspas pedleri
  • 5,5 L temiz su deposu ve 5 L kirli su deposu
  • 3 saatte tam şarj
  • Google Assistant ve Amazon Alexa ile entegrasyon
  • Uzaktan kontrol ve harita özelleştirme

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
19
2024
0
Dongfeng, İtalya’da mı üretim yapacak?

Dongfeng, İtalya’da mı üretim yapacak?

Ortaya çıkan sızıntılara göre önde gelen Çinli otomobil üreticilerinden Dongfeng, Avrupa’da üretim yapmaya başlamak için İtalya hükümetiyle pazarlık masasına oturdu....

Spread the love <3
Mar
09
2024
11
Autobot ile Web Sitende Otomatik İçerik Yayınlama

Autobot ile Web Sitende Otomatik İçerik Yayınlama

Web siteniz için düzenli içerik yayınlamak, ziyaretçilerin ilgisini çekmek ve arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için önemlidir. Ancak...

Spread the love <3
Nis
29
2024
0
Protests in London over death sentence imposed on Iranian rapper

Protests in London over death sentence imposed on Iranian rapper

Demonstrators protested in London on Sunday against the death sentence imposed on a rapper by a court in Iran. They...

Spread the love <3
May
07
2024
0
Multi-storey apartment building collapses

Multi-storey apartment building collapses

At least five people have died and dozens more are believed to be trapped under rubble after a multi-storey apartment...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?