Teknoloji 14 Eylül 2024

AMD’den oyuncuları kahreden açıklama geldi!

AMD, CEO Lisa Su’nun açıklamalarıyla birlikte öncelikli olarak “veri merkezi şirketi” olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz günlerde bir konferansta konuşan CEO Su, veri merkezi gelirlerinin şirketin toplam gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturduğunu söyledi.

Buna göre AMD’nin gelecek stratejisinin merkezinde veri merkezleri yer alacak. Son yıllarda EPYC sunucu işlemcileriyle büyük başarı yakalayan şirket, veri merkezi pazarında Intel’e karşı önemli bir rekabet gücü elde etti.

AMD’den oyuncuları kahreden açıklama geldi! 7

Geçtiğimiz çeyrekte 2,8 milyar dolara ulaşan veri merkezi gelirleri, şirketin oyun segmentini geride bırakarak AMD’nin bu alandaki yükselişini kanıtladı. Bu durum ise şirketin kurumsal ve bulut tabanlı iş yüklerine odaklanan bir yapıya döneceğini gösteriyor.




Yapay zeka G20’ye damga vurdu!

Bakan Fatih Kacır, Brezilya’nın Maceio kentinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katılarak Türkiye’yi temsil etti.

AMD’nin yeni stratejisi, oyun dünyasında geri plana düşüp düşmeyeceği konusunda endişelere yol açtı. Ancak AMD, UDNA adını verdiği entegre grafik stratejisiyle hem grafik hem de bilgi işlem iş yüklerine hizmet edebilecek GPU ve yapay zeka teknolojilerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Şu an için CEO Lisa Su, veri merkezlerinin AMD için en önemli öncelik olduğunu ifade etti. Öte yandan AMD Başkan Yardımcısı ve Bilgisayar ve Grafik Grubu Genel Müdürü Jack Huynh ise ekran kartında şirketin bir numaralı önceliğinin orta seviye pazar olacağını belirtmişti.

AMD’den oyuncuları kahreden açıklama geldi! 8

Huynh, AMD’nin amiral gemisi performansına odaklanan stratejilerinin başarılı olmadığına inanıyor. Bu kapsamda şirket, RDNA 4 ile fiyat/performans odaklı ekran kartları geliştirecek.

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
29
2024
0

Satışlarıyla fiyasko olan PlayStation aksesuarı, bir anda patlama yaptı!

Sony, PlayStation markası için ekosistemin önemli bir parça haline getirmek istediği sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR ile ilgili karmaşık sinyaller...

Spread the love <3
Mar
30
2024
0
React Router v6 Tutorial in Hindi #3 : LINK Component | Navigate to Page without Page Reload

React Router v6 Tutorial in Hindi #3 : LINK Component | Navigate to Page without Page Reload

Welcome, So, far we are navigating through URL only but is there a way we can click on something and...

Spread the love <3
May
16
2024
0
A Sign Of The Times: Statistics Outgrowing Other STEM Fields

A Sign Of The Times: Statistics Outgrowing Other STEM Fields

Title: Embracing Statistics: A Pillar of Modern STEM Education In today’s rapidly evolving landscape of science, technology, engineering, and mathematics...

Spread the love <3
Tem
25
2024
0

FBI, Trump suikastçısının internet arama geçmişini açıkladı! Tarihten yardım almış…

FBI direktörü Christopher Wray, eski Başkan Donald Trump ‘a yönelik suikast girişiminde bulunan suikastçının internet arama geçmişini açıkladı. Wray, saldırganın,...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?