Teknoloji 15 Eylül 2024

Tesla fabrikasının yakınında 1578 mühimmat bulundu!

Tesla’nın Berlin’deki dev fabrikası etrafında sürpriz bir keşif yapıldı! II. Dünya Savaşı’ndan kalma mühimmatlar, Haziran ayından bu yana yapılan arama çalışmalarıyla ortaya çıkarıldı. Brandenburg eyalet yetkilileri, fabrikaya yakın 86 hektarlık bir arazinin tarandığını ve bugüne kadar tam 1578 parça mühimmat bulunduğunu duyurdu.

Bunlar arasında 250 kilogram ağırlığında iki büyük patlamamış bomba da var. Bu bombalar güvenli bir şekilde imha edildi, ancak temizlik çalışmaları henüz tamamlanmadı; hala birkaç hektarlık bir alanın daha taranması gerekiyor.

Bu arada, Tesla’nın Berlin’deki fabrikası, çevredeki mühimmatların temizlenmesiyle birlikte yeni genişletme projelerine hazırlanıyor. Şirket, bu bölgeye yeni binalar ve bir yük terminali eklemeyi planlıyor. Ancak genişletilmesi planlanan bu alanlar, II. Dünya Savaşı sırasında yoğun bir şekilde bombalanan bölgelerden biri.




Tesla’nın elektrikli tırı kül oldu! İtfaiye söndüremedi

Tesla Semi tırı yolda giderken alev almaya başladı. İtfaiye ekipleri yoğun çabalara rağmen yangını kontrol altına alamadı.

Bu yüzden, patlamamış mühimmatların bulunma olasılığı Tesla’nın genişletme planlarını tehlikeye atabilir. Her ne kadar temizlik çalışmaları hızla devam etse de, bölgedeki bu durum zaman zaman işleri yavaşlatıyor. Grünheide sakinleri ve çevreci gruplar da fabrikanın genişlemesine karşı çıkıyor.

Bölgenin hem çevresel hem de tarihi olarak hassas bir alan olduğunu savunan bu gruplar, genişleme planlarının doğaya zarar vereceğinden endişeli. Ancak şirket, Mayıs ayında yerel yönetimden gerekli izinleri alarak projelerine hız kazandırdı.

Bu gelişmeler ışığında şirketin projelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu. Fabrikanın bulunduğu bölgedeki tarihi kalıntılar ve çevre hassasiyetleri, Tesla’nın büyüme hedeflerine karşı önemli bir engel oluşturabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Tesla fabrikasının yakınında 1578 mühimmat bulundu! 5


source

Spread the love <3

You may also like...

Ağu
26
2024
0

Yeni araştırma yapıldı: Elektrikli aracı tam şarj etmeyin!

Elektrikli araç sektöründe, Lityum Demir Fosfat (LFP) bataryalar düşük maliyetleri, güvenlikleri ve uzun ömürleriyle tanınıyor. Geleneksel Nikel-Mangan-Kobalt (NMC) bataryalara kıyasla...

Spread the love <3
May
07
2024
0
4K 220 inç Android projeksiyon: Vankyo Leisure 495w inceleme!

4K 220 inç Android projeksiyon: Vankyo Leisure 495w inceleme!

Evinizde uygun fiyatlı, bol aksesuarlı ve ev sineması konusunda yardımcı olacak Vankyo Leisure 495W projeksiyon cihazı incelemesi ile sizlerleyiz. 4K...

Spread the love <3
Nis
17
2024
0
Bay Bridge Ventures is raising $200M for a new climate fund, filings show

Bay Bridge Ventures is raising $200M for a new climate fund, filings show

Climate investor Bay Bridge Ventures is raising a new $200 million fund, TechCrunch has exclusively learned. Bay Bridge filed paperwork...

Spread the love <3
Ağu
14
2024
0

Nokia Lumia temalı yeni HMD telefonu ortaya çıktı!

Nokia markasının lisans sahibi olan HMD Global, Lumia serisinden ilham alan akıllı telefon ailesini genişletmeye hazırlanıyor. En son Skyline isimli...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?