Teknoloji 15 Eylül 2024

Sevilen PlayStation oyunları PC’ye geliyor! İşte açıklama

Sony Interactive Entertainment, oyun pazarına yönelik gelecek hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre şirket, PlayStation başta olmak üzere konsolların oyun pazarındaki temel işi olacağını söyledi. PC oyunculuğunun yükselmesine rağmen, “konsol merkezli” kalacaklarını belirtti.

SIE CEO’su Hideaki Nishino verdiği son röportajda, PC oyunları popülaritesine rağmen PlayStation konsollarına sadık kalacaklarını ifade etti. Buna göre kolay kurulum gibi avantajlar sayesinde mobil ve PC’ye göre üstünlük sağladığına inanıyor.

Sevilen PlayStation oyunları PC’ye geliyor! İşte açıklama 7

PlayStation kullanıcılarının satın aldıkları oyunları anında oynamaya başlayabilmelerinin önemini vurguladı. Ancak Nishino, şirketin PC’ye daha fazla PlayStation oyunu getirerek pazarını genişletmek istediğini de ifade etti. Bu strateji, son yıllarda popüler PlayStation yapımlarını PC’ye getirme yaklaşımının devamı niteliğinde.




PS5 Pro mu, yoksa aynı özelliklerde bir PC mi daha pahalı?

Fiyatıyla ciddi tartışmalara yol açan yeni nesil PS5 Pro, aynı özelliklere sahip bir PC’den daha ucuz. Peki, hangisi daha mantıklı?

Sony’nin son mali raporu, PC ve PlayStation dışı platformlarda satılan birinci parti oyunların 700 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini gösterdi. Destiny 2, MLB The Show, Ratchet & Clank: Rift Apart ve Helldivers 2 gibi oyunlar, PlayStation konsollarının yanı sıra diğer platformlarda da büyük beğeni topladı.

Konsollar temel odak noktası olacakken, Sony’nin daha fazla oyuncuya ulaşmak için PC pazarına yöneldiği açık. CEO Nishino’nun açıklamaları da şirketin PlayStation avantajını kullanmak istediğini gösteriyor.

Sevilen PlayStation oyunları PC’ye geliyor! İşte açıklama 8

Öte yandan Sony’nin yeni PlayStation 5 Pro modeli, oyun dünyasında büyük ses getirdi. Ancak bu ses sadece güçlü özelliklerinden değil, aynı zamanda yüksek fiyat etiketinden de kaynaklanıyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
16
2024
0
Portuguese VC firm Shilling launches €50M opportunity fund to back growth-stage startups

Portuguese VC firm Shilling launches €50M opportunity fund to back growth-stage startups

It seems like it was only yesterday (well, seven years ago!) that I was honing in on the rapid development...

Spread the love <3
Mar
26
2024
0
14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı!

14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı!

Günümüz dünyasında sosyal medya en büyük sorunlardan biri. Özellikle küçük yaştaki çocukların ve ergenlik çağındaki bireylerin sosyal medya kullanımı büyük...

Spread the love <3
Mar
07
2024
13
Disney, mağlubiyeti kabul mü etti?

Disney, mağlubiyeti kabul mü etti?

Disney CEO’su Bob Iger, verdiği son röportajda Netflix ile ilgili büyük bir itirafa imza attı. Teknolojik anlamda halen rakiplerinin gerisinde...

Spread the love <3
Nis
05
2024
0
React Native Full 8 Hours Course (Expo, Expo Router, Supabase)

React Native Full 8 Hours Course (Expo, Expo Router, Supabase)

Take a complete and immersive journey from a beginner to an expert in *Full Stack Mobile Development* with our 8...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?