Teknoloji 16 Eylül 2024

PS5 Pro, oyunları ne kadar iyileştirecek? İşte cevabı

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS5 Pro, geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı ve oyunseverlere önemli iyileştirmeler vaat etti. Digital Foundry, PS5 Pro tanıtım videosunda gösterilen oyunlardaki değişimi detaylı bir şekilde analiz etti. Peki, ne tür bir iyileştirmeden bahsediyoruz. PS5 Pro oyunseverlerin beklentisini karşılamaya yetecek mi?

Öncelikle, The Last of Us Part 2, Gran Turismo 7, Alan Wake 2 ve daha birçok oyunda yapılan testler, PS5 Pro’nun gücüyle ilgili ipuçları verdi. Özellikle Sony’nin geliştirdiği PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) teknolojisi sayesinde, oyunlardaki görsel kalite önceki nesillere kıyasla önemli derecede artış göstermiş.

Shiftdelete.net

Örneğin, The Last of Us Part 2 oyunu PS5’te olduğu gibi 1440p çözünürlükte 60 fps hızında çalışıyor, ama bu kez PSSR sayesinde görsel kalite adeta bambaşka bir seviyeye taşınmış. Yani, hem yüksek çözünürlük hem de akıcı bir deneyim artık şehir efsanesi olmayacak.




PS5 Pro mu, yoksa aynı özelliklerde bir PC mi daha pahalı?

Fiyatıyla ciddi tartışmalara yol açan yeni nesil PS5 Pro, aynı özelliklere sahip bir PC’den daha ucuz. Peki, hangisi daha mantıklı?

Bir diğer dikkat çeken oyun ise Ratchet & Clank: Rift Apart. Bu oyunda çözünürlük 1440p ile 1800p arasında değişirken, 60 fps performans sunuyor. PS5’te ise aynı çözünürlüklerde 40 fps’ye kadar oynanabiliyordu. Üstelik PSSR teknolojisi sayesinde oyunlar neredeyse 4K kalitesine ulaşıyor.

Belki de en çok dikkat çeken yeniliklerden biri, Gran Turismo 7′deki gelişmeler. Bu oyun, PS5 Pro’da 8K çözünürlüğe kadar destek veriyor. Ayrıca, daha gerçekçi ray tracing efektleriyle hiç olmadığı kadar detaylı ve canlı hale geliyor. Özellikle yarış oyunlarını sevenler için bu, PS5 Pro’nun gücünü gerçekten hissettirecek bir özellik.

PS5 Pro, oyunları ne kadar iyileştirecek? İşte cevabı 11

Hogwarts Legacy oyununun da daha gelişmiş ray tracing efektlerine sahip olduğu görülüyor. Özellikle gölge ve yansıma kalitesi çok daha net. 30 fps modunda sunulan bu etkileyici görseller, bazı oyuncuların daha akıcı bir deneyim için 60 fps moduna geçmesini sağlayabilir, ancak bazı görsel efektlerden feragat edilmesi gerekebilir.

Assassin’s Creed Shadows ve Dragon’s Dogma 2 gibi oyunlarda da PS5 Pro’nun gücünü hissediyoruz. Her iki oyun da 60 fps’de akıcı bir deneyim sunuyor ve çözünürlük tarafında PSSR teknolojisinin gücünden faydalanarak 4K kaliteye ulaşıyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

PS5 Pro, oyunları ne kadar iyileştirecek? İşte cevabı 12

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
03
2024
14
Samsung Unpacked tarihi ortaya çıktı! Neler tanıtılacak?

Samsung Unpacked tarihi ortaya çıktı! Neler tanıtılacak?

Samsung, en yeni katlanabilir akıllı telefonlarını Temmuz ayı başında tanıtmaya hazırlanıyor. Teknoloji devinin, her yıl düzenlediği Samsung Unpacked etkinliğini 12...

Spread the love <3
Ağu
09
2024
0

Dış donanım nedir, ne işe yarar? İşte cevabı

Bilgisayar dünyasına adım attığımızda, karşımıza çıkan birçok terim var ve bunlardan biri de dış donanım. Peki, dış donanım nedir, ne...

Spread the love <3
Tem
26
2024
0

Redmi Pad SE 8.7’nin tüm detayları sızdırıldı! İşte lansman tarihi

Redmi’nin birkaç gün sonra Hindistan’da tanıtacağı yeni tableti Redmi Pad SE bugün özellikleri ile karşımıza çıktı. Her iki modeli de...

Spread the love <3
Mar
08
2024
15
Biden&#039;s Gaza port gamble seems ill thought through and risks drawing US into war - and putting Americans in harm&#039;s way

Biden's Gaza port gamble seems ill thought through and risks drawing US into war – and putting Americans in harm's way

Israel has continued insisting there isn’t a huge need for more aid in Gaza – enough is getting in, say...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?