Teknoloji 17 Eylül 2024

WhatsApp, durum güncellemeleri için yeni bir özellik getirdi!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Durum Güncellemelerinde Kişi Etiketleme’ özelliğini kısa süre içerisinde dünya çapında kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Mart ayından bu yana geliştirilmekte olan bu yeni özellik, Android için beta kullanıcılarının erişimine açılmış durumda.

WhatsApp, durum güncellemelerinde Instagram’ı andıracak

Güvenilir kaynaklardan biri olan WABetaInfo’nun bildirdiğine göre, bu yeni özellik WhatsApp’ın 2.24.20.3 beta sürümünde test ediliyor. Özelliği kullanmak oldukça basit: Bir fotoğraf ya da video paylaştığınız sırada, açıklama çubuğunun yanındaki “@” simgesine tıklayarak istediğiniz kişiyi Durum güncellemenize ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede etiketlendiğiniz kişiye bir bildirim gidiyor.

WhatsApp, durum güncellemeleri için yeni bir özellik getirdi! 7

Kişiyi etiketlediğinizde, bu kişi hem bildirim alıyor hem de kendisine ait bir yeniden paylaşım butonuyla bu Durumu kendi izleyicileriyle paylaşabiliyor. Ancak burada dikkat çeken bir farklılık var: Instagram’daki yeniden paylaşma sisteminin aksine, WhatsApp’ta Durumun orijinal sahibinin kimliği gizli tutuluyor.

Şöyle özetleyelim: Diyelim bir kişiyi etiketleyerek yeni bir durum paylaştınız: Etiketlenen kişi Durum’u kendi takipçileriyle paylaşsa bile, paylaşımı ilk başlatan kullanıcının kim olduğu görünmüyor. Ayrıca, etiketlenen kişi yalnızca sizin tarafınızdan görülebiliyor; diğer Durum izleyicileri bu kişiyi göremiyor ve kişinin bilgilerine ulaşamıyor.




WhatsApp’ta tek seferlik görüntüleri kaydetmenin yolu bulundu

WhatsApp’ın Bir Kez Görüntüle özelliğinde önemli bir güvenlik açığı bulundu. Buna göre tek seferlik görüntüleri kaydetmek mümkün.

WhatsApp’ın bu özelliği tüm kullanıcılara ne zaman sunacağı henüz netleşmedi. Ancak özelliği test etmek isteyen Android kullanıcıları, WhatsApp’ın beta programına katılarak bu yeni özelliği deneme şansına erişebilirler. Bu gelişmeyle birlikte, Durum güncellemelerinde daha fazla etkileşim sağlanacağı ve WhatsApp’ın Instagram gibi sosyal medya platformlarına daha çok benzeyeceği düşünülüyor.

Siz de bu güncellemeyle ilgili görüşlerinizi bizle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

WhatsApp, durum güncellemeleri için yeni bir özellik getirdi! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

May
03
2024
0
Tedavüle yeni para mı giriyor? İşte sosyal medyada gündem olan iddia!

Tedavüle yeni para mı giriyor? İşte sosyal medyada gündem olan iddia!

Sosyal medyada hızla yayılan bir iddia, hali hazırda kullanılan para birimlerine dair büyük merak uyandırdı. Özellikle BİM tarafından satışa sunulacak...

Spread the love <3
Eyl
06
2024
0

Bataryası 15 gün giden Honor Watch 5 tanıtıldı!

Honor, IFA 2024 kapsamında en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Şirket yeni tableti MagicPad2 ile üretkenlik ve eğlenceyi bir araya getirmeyi...

Spread the love <3
May
26
2024
0
Breakaway Somali regions boost education to deter militancy - Al Arabiya English

Breakaway Somali regions boost education to deter militancy – Al Arabiya English

Spared the violence that has ravaged southern Somalia for two decades, the breakaway Somaliland and Puntland regions are investing in...

Spread the love <3
Nis
14
2024
0
Epic, Google Play Store’u bitirmeye geliyor!

Epic, Google Play Store’u bitirmeye geliyor!

Epic Games, Google’a karşı başlattığı bir dava kapsamında önemli iddialarda bulundu. Android‘in geliştiricisi olan şirketin, Play Store ile istediği şekilde...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?