Teknoloji 20 Eylül 2024

Bu da oldu: Otonom araç ilk kez ehliyet sınavını geçti

Hyundai’ninh tamamen elektrikli Ioniq 5 SUV modeli, sürücüsüz araç teknolojisinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. ABD’de insanlar için yürütülen sürüş testini geçen ilk otonom araç oldu. Bu, otonom araçların yaygın olarak benimsenmesi yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Shiftdelete.net

ABD’deki bir test merkezinde yapılan testi geçen Ioniq 5; sürüş becerilerini sergiledi. Araç hız kontrolü, şerit değiştirme ve manevra yapma, tam duruş, sola dönüş, şerit tutma ve beklenmedik durumlara yanıt verme gibi çeşitli senaryolarda değerlendirildi.

Bu da oldu: Otonom araç ilk kez ehliyet sınavını geçti 13

Ioniq 5’in performansı, sürücüsüz araçları değerlendirmeye alışkın olmayan test merkezi yetkililerini de etkiledi. Bu başarının otonom araç teknolojisinin geleceği üzerinde önemli etkiler yaratacağı düşünülüyor. Diğer sürücüsüz araçlar da aynı testleri geçebilirse, otonom araçlara yönelik yaygın endişeleri giderebilir.




Efsane aksiyon oyunu, Netflix animesi oluyor!

Netflix, Devil May Cry animesini duyurdu. Capcom’un ikonik oyun serisine dayanacak yapım, 2025’te yayınlanacak.

Araştırmalara göre ABD’lilerin yaklaşık yüzde 70’i sürücüsüz araçlarda seyahat etme konusunda endişeli. Ioniq 5’in testleri ise algıları değiştirmede önemli bir rol oynayabilir.

Hyundai, otonom sürüş testleri için Motional ile iş birliği yapıyor. Ortak çalışmaları sayesinde Ioniq 5 modeli, Motional’in sensör, lokalizasyon ve kontrol algoritmaları gibi alanlardaki uzmanlığından yararlanıyor.

Shiftdelete.net

Şirketler Nevada ve Kaliforniya gibi eyaletlerde halka açık yol testleri gerçekleştirmeye başlayacağı belirtildi. Yeni testler ile otonom sürüşün daha iyi hale gelmesi bekleniyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

React Router in Depth #6 – Loaders

In this React Router tutorial you’ll learn about loaders – a newer way to fetch component data. Watch the whole...

Spread the love <3
Ağu
19
2024
0

Ücretsiz dağıtılacak NarPOS ile esnafın hayatı kolaylaşacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve PaybyMe iş birliğiyle geliştirilen NarPOS cihazı, İzmir’de düzenlenen özel bir etkinlikle tanıtıldı. Esnafa...

Spread the love <3
Mar
31
2024
0
Efsane oyun firması, toplu işten çıkarma yaptı!

Efsane oyun firması, toplu işten çıkarma yaptı!

Bir zamanların adından oldukça söz ettiren oyun firması Sega, son dönemde yaşadığı maddi zorluklardan dolayı Avrupa departmanında büyük bir toplu...

Spread the love <3
Tem
22
2024
0

Heimerdinger gizli görevde: Arcane 2. sezondan yeni teaser paylaşıldı!

Netflix, Arcane: League of Legends’ın ikinci ve son sezonu için yeni bir teaser yayınladı. Bu kısa tanıtım videosu, dizinin hayranlarına...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?