Teknoloji 20 Eylül 2024

Huawei, Windows’u terk ediyor! HarmonyOS PC yolda

Huawei, ABD yaptırımlarına yanıt olarak bir süredir kendi HarmonyOS işletim sistemini geliştiriyor. Bu sistemi farklı cihazlara taşımak isteyen şirket, son olarak rotasını Windows’a çevirdi. Huawei CEO’su Yu Chengdong, HarmonyOS’li PC modelleri için ilk müjdeyi verdi.

Huawei CEO’su Yu Chengdong, Çin’de gerçekleşen bir etkinlikte şirketin işletim sistemi hakkında konuştu. Buna göre Windows tabanlı dizüstü bilgisayarların son seri olacağını söyledi. Önümüzdeki süreçte HarmonyOS’li PC modellerinin piyasaya sürüleceğini belirtti.

Huawei, Windows’u terk ediyor! HarmonyOS PC yolda 7

Huawei, Google hizmetlerine erişimin engellenmesinin ardından açık kaynaklı ve çok cihazlı bir işletim sistemi olarak HarmonyOS’i geliştirmeye başladı. Şu ana kadar Android‘i tam sürümlerini çalıştıramayan Huawei telefon ve tabletlerinde kullanıldı.




Xiaomi 15 serisinin şarj yeteneği belli oldu!

Çin’in 3C sertifikasyon web sitesinde görünen Xiaomi 15 serisinin şarj özellikleri de ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

Buna göre HarmonyOS’in dizüstü bilgisayarlara ve masaüstü bilgisayarlara da yayılması planlanıyor. Geliştirici web sitesinde yayınlanan tasarım şablonları; işletim sisteminin PC’lere uyarlanmış halinin nasıl görüneceğini de gözler önüne serdi.

Tasarımlarda; bildirimler, ses seviyesi ve pil için üstte bir durum çubuğu ve sık kullanılan uygulamalardan oluşan bir çubuk gibi özellikler ile dikkat çekiyor. Geliştiriciler ayrıca üretkenlik, medya ve daha fazlası için optimize edilmiş arayüzler oluşturabilecek.

Huawei, Windows’u terk ediyor! HarmonyOS PC yolda 8

Huawei, Windows yerine HarmonyOS’u kullanarak yabancı teknolojilere olan bağımlılığını azaltmayı da hedefliyor. Tabii HarmonyOS’li bilgisayarların global pazara sunulup sunulmayacağı belirsiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
01
2024
8
Intel Arc ile oyun performansı yüzde 155 artıyor!

Intel Arc ile oyun performansı yüzde 155 artıyor!

İşlemci piyasasında önemli bir pazara sahip olan Intel, Arc grafik kartları için performans artışı sağlayan bir güncelleme yayınladı. Buna göre...

Spread the love <3
May
01
2024
0
Türkiye’de Egea Avrupa’da Tipo! İşte farklı markaların ikiz modelleri

Türkiye’de Egea Avrupa’da Tipo! İşte farklı markaların ikiz modelleri

Farklı markaların otomobilleri bazen birbirlerine benzer. Bazen daha da fazla benzer. Bazense birebir aynı olur. Mesela Türkiye’de Fiat Egea, Fiat...

Spread the love <3
Ağu
13
2024
0

HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi yayınlandı! İşte yenilikler

Xiaomi 14 modeli için önemli bir güncelleme yayınladı. HyperOS 1.0.45.0.UNCCNXM sürüm güncellemesi, 389 MB boyutunda birçok yenilik ve iyileştirmeyle geldi....

Spread the love <3
Mar
21
2024
0
Ubisoft Bahar İndirimleri başladı!

Ubisoft Bahar İndirimleri başladı!

Birçok elektronik oyun mağazasında bahar indirimleri başladı. Tabii ki Assassin’s Creed, Rainbow Six, Splinter Cell ve Prince of Persia gibi...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?