Teknoloji 21 Eylül 2024

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

Teknoloji dünyasının devlerinden Google, Avrupa Birliği’nin (AB) büyük uyarısıyla karşı karşıya. AB, Google’a arama motoru işleyişini hızla değiştirmesi gerektiğini bildirdi. Aksi takdirde şirket, çok ciddi cezalarla karşılaşabilir. Peki, Google tam olarak ceza almayı gerektirecek ne yapıyor?

AB, Google’ın arama sonuçlarında rakip hizmetlere yeterince yer vermediğini düşünüyor. Özellikle Google Flights (uçak bileti arama hizmeti) ve Google Hotels (otel rezervasyon platformu) gibi Google’a ait servislerin arama sonuçlarında daha fazla öne çıktığını, rakiplerin ise geri plana itildiğini iddia ediyor.

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor 7

AB’nin bu duruma müdahale etmesinin nedeni ise hepimizin artık aşina olduğu Dijital Pazarlar Yasası (DMA). Bu yasa, büyük teknoloji şirketlerinin piyasadaki güçlerini kötüye kullanmasını engelliyor. Google, eğer arama sonuçlarında rakiplerine daha fazla yer açmazsa, küresel yıllık gelirinin %10’u kadar devasa bir cezayla karşı karşıya kalabilir. Yani, Google gibi bir dev için bile göz ardı edilemeyecek büyüklükte bir ceza.




Google, yapay zeka ile üretilen görsellerle ilgili son kararını verdi!

Google, yapay zeka ile üretilen görsellerin arama sonuçlarında nasıl görüneceğiyle ilgili son kararını verdi. İşte detaylar…

Bu gelişme, aslında Google için bir ilk değil. Şirket, AB ile daha önce de benzer sorunlar yaşamıştı. Geçtiğimiz hafta, Google’a 2,4 milyar Euro ceza kesildi. Sebep yine aynı: Google’ın kendi alışveriş hizmetini arama sonuçlarında haksız bir şekilde öne çıkarması ve rakiplerini geride bırakması. Yani AB, uzun zamandır Google’ın iş modellerini yakından inceliyor ve sert yaptırımlar uygulamaktan çekinmiyor.

Google’ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu. Şirketin, arama sonuçlarında rakip hizmetlere daha fazla yer vermesi, kullanıcıların da daha dengeli ve adil sonuçlar görmesini sağlayabilir. Ancak bu, Google’ın reklam gelirlerini ve genel stratejisini ne kadar etkiler, bunu zaman gösterecek.

Sizce Google, arama sonuçlarını daha şeffaf hale getirmeli mi, yoksa mevcut işleyişine devam mı etmeli? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Yurt dışı eğitimde rota değişiyor

class=’medyanet-inline-adv’> Dünyanın farklı bölgelerinde eğitim almak isteyenler için artık seçenekler çok fazla. Hal böyle olunca eğitimi için yurt dışında bir...

Spread the love <3
Haz
03
2024
0

Apple’ı kıskandıran ortaklık! AMD ve Microsoft el ele verdi

AMD ve Microsoft, Computex 2024’te büyük bir Copilot+ duyurusu yaptı. Copilot+ destekli AI (yapay zeka) PC’ler için heyecan verici bir...

Spread the love <3
Tem
29
2024
0

Netflix’te Ağustos 2024’te yayınlanacak diziler ve filmler!

Küresel anlamda yüzlerce ülkede milyonlarca aboneye sahip olan ve yayın hayatına büyük bir hızla devam eden Netflix, her ay yeni...

Spread the love <3
May
07
2024
0
This year’s Met Gala theme is AI deepfakes

This year’s Met Gala theme is AI deepfakes

Whether you love or hate celebrity culture, the Met Gala is an event. Those less jaded among us get to...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?