Teknoloji 21 Eylül 2024

1,2 milyon telefona sızan siber şebeke çökertildi!

Latin Amerika ve Avrupa’da ortaklaşa düzenlenen bir operasyonla, yarım milyon insanın kişisel bilgilerini çalan büyük bir kimlik avı ağı çökertildi. “Kaerb Operasyonu” adı verilen operasyon sonucunda 17 kişi tutuklandı ve yüzlerce elektronik cihaza el konuldu.

Siber güvenlik firması Group-IB’nin yaptığı açıklamaya göre, 2018 yılından beri faaliyette olan kimlik avı şebekesi, Güney Amerika merkezli bir kişi tarafından yönetiliyordu. Bu kişi, “iServer” adlı otomatik bir kimlik avı platformu geliştirerek, suçluların büyük ölçekli kimlik avı saldırıları düzenlemesine olanak sağlıyordu.

1,2 milyon telefona sızan siber şebeke çökertildi! 7

iServer, çoğunlukla İspanyolca konuşan kullanıcıları hedef aldı. Arama, SMS ve e-posta yoluyla sahte bağlantılar göndererek, kullanıcıların oturum açma bilgilerini ve diğer kişisel verilerini ele geçiriyordu. Çalınan bu veriler ise çalıntı akıllı telefonların kilidini açmak için kullanılıyordu.




Microsoft, Game Pass için ne kadar para harcıyor: İşte o korkunç rakam!

Son kullanıcı olarak ödediğimiz ücret ve oyunlara bakıyor olsak da, Microsoft’un Game Pass için harcadığı para dudak uçuklatıyor.

Şebekenin çökertilmesinden önce, 2000’den fazla suçlunun iServer aracılığıyla 1 milyon 200 binden fazla cihaza erişim sağladığı tahmin ediliyor.

Araştırmacılar, iServer’ın telefon kilidi açmaya odaklanmış sofistike bir kimlik avı modeli olduğunu ve standart kimlik avı platformlarından farklılaştığını belirtti. Otomatik arayüzü, şifrelerin çalınmasını ve ele geçirilen cihazlardaki güvenlik kilitlerinin aşılmasını kolaylaştırıyordu.

1,2 milyon telefona sızan siber şebeke çökertildi! 8

Operasyon kapsamında Latin Amerika ve Avrupa’da yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı. Yetkililer ayrıca kimlik avı saldırılarına dair kanıtlar ve çalınan verileri içeren 900’den fazla bilgisayar ve cep telefonuna el koydu.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
28
2024
0
Yapay zeka için korkutucu rapor! Milyonlarca kişi…

Yapay zeka için korkutucu rapor! Milyonlarca kişi…

Son yıllarda önemli teknolojik gelişmeler yaşanması ile birlikte yapay zeka alanında da ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bu bağlamda sorduğunuz her türlü...

Spread the love <3
Mar
01
2024
9
The company making millions from Gaza misery

The company making millions from Gaza misery

For weeks, Amani* and her five children have been living in a tent in Rafah, the increasingly crowded city on...

Spread the love <3
Mar
23
2024
0
144 Hz ekran ve 1.5K çözünürlük! Motorola Edge 50 Pro tanıtım tarihi belli oldu

144 Hz ekran ve 1.5K çözünürlük! Motorola Edge 50 Pro tanıtım tarihi belli oldu

Motorola, akıllı telefon işindeki eski günlerine dönmek için yoğun mesai harcıyor. Markanın bu kapsamda piyasaya sürmeye hazırlandığı modellerin başında Edge...

Spread the love <3
Ağu
10
2024
0

Honda HR-V e:HEV Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri

Honda bugün yeni SUV modeli Honda HR-V e:HEV’i Türkiye’de satışa sundu. Tasarımı, iç hacmi ve 1,5 litre hibrit motoru ile...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?