Teknoloji 22 Eylül 2024

YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı!

YouTube, Premium’un abonelik fiyatlarını 10’dan fazla ülkede artırarak kullanıcıların tepkisini çekti. Avrupa ve Asya’daki bazı pazarlarda yüzde 60’a varan zamlarla karşılaşan aboneler, sosyal medyada duruma tepki gösterdi.

İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde fiyatlar yükseltildi. Özellikle bazı ülkelerde fiyatların birkaç ay önce de artırılmış olması, kullanıcıların tepkisini daha da artırdı. Bazı kullanıcılar, bireysel abonelik fiyatının yüzde 60 zamlandığını söyleyerek duruma isyan etti.

YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı! 7

Google, zammın içerik üreticilerini desteklemek ve hizmeti geliştirmek için gerekli olduğunu savunuyor. Ancak YouTube Premium bazı pazarlarda rakip platformlardan çok daha pahalı hale geldi. Danimarkalı bir kullanıcı, Premium’un yeni fiyatının Amazon Prime, Netflix ve HBO aboneliklerinin toplamından fazla olduğunu belirtti.




YouTube, bir kez daha kullanıcıları reklama boğuyor!

Geçtiğimiz haftalarda YouTube tarafından test edilen yeni reklam gösterme özelliği resmen doğrulandı. İşte detaylar…

Türkiye ise Premium için yapılan zamdan etkilenmedi. Premium’un bireysel paketi ülkemizde 57,99 TL’den sunulmaya devam ediyor. Aile paketinin ise 115,99 TL olarak erişilebilir olduğunu belirtelim. Ancak son zamlar, ülkemizi de etkileyebilir.

Öte yandan YouTube, izleyicilerin içerik izlerken duraklattıkları anları değerlendiren yeni reklam formatını daha geniş bir kitleye sunmaya başladı. ‘Durdurma reklamları’ adı verilen bu format, platformun reklam stratejisini değiştiren son yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı! 8

Bildiğiniz gibi daha önce de YouTube, daha az fakat daha uzun süreli reklamlar ile izleyici deneyimini dengelemeyi denemişti. 2023 yılında da geçilemeyen reklamlar platforma eklenmişti. Premium ile reklamlardan kurtulmak mümkün.

source

Spread the love <3

You may also like...

Eyl
18
2024
0

Samsung One UI 7 beta için geri sayım! İlk hangi cihaz alacak?

Samsung One UI 7’nin beta testleri tüm hızıyla devam ediyor. Çeşitli pazarlardaki Samsung ekiplerinin, yazılımın beta sürümünü incelemeye başladığı belirtildi....

Spread the love <3
Nis
11
2024
0
Intel’den Lunar Lake ile akıl almaz yapay zeka performansı!

Intel’den Lunar Lake ile akıl almaz yapay zeka performansı!

Intel, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Vision 2024 etkinliğinde Lunar Lake mobil işlemci ailesini görücüye çıkardı. Yeni mobil işlemcilerle birlikte cihaz içi...

Spread the love <3
May
09
2024
0
Match looks to Hinge as Tinder fails

Match looks to Hinge as Tinder fails

Match Group, the company that owns several dating apps, including Tinder and Hinge, released its first-quarter earnings report on Tuesday,...

Spread the love <3
Nis
14
2024
0
Five victims in Sydney shopping centre stabbings named

Five victims in Sydney shopping centre stabbings named

Five of the six people who died in the Sydney shopping centre stabbings have been named. A new mum, the...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?