Teknoloji 23 Eylül 2024

Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı!

Tesla CEO’su Elon Musk ile Çeçen lider Ramzan Kadirov, Tesla Cybertruck yüzünden birbirine girdi. Rusya’da resmi olarak satılmamasına rağmen Cybertruck alan Çeçen lider, aracını modifiye etti. Ancak bu modifiyeyi beğenmeyen Musk ise aracın yazılımını devre dışı bıraktı.

Kadirov, daha önce Musk’ın kendisine bir Cybertruck hediye ettiğini iddia etmiş ve silahlandırılmış aracı Rusya sokaklarında kullandığı bir video yayınlamıştı. İddiaya göre araç, Çeçen birliklerini desteklemek üzere cepheye gönderildi.

Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı! 7

Ancak Musk, Kadirov’a araç hediye ettiğini yalanladı ve sosyal medyada “Rus bir generale Cybertruck vereceğimi düşünecek kadar aptal mısınız?” şeklinde bir açıklama yaptı.




Dünyanın ilk üçe katlanan telefonu Çin dışına çıkıyor! İşte tahmini Türkiye fiyatı

Huawei, dünyanın ilk üçe katlanabilen akıllı telefonunu tanıttı. Kısa süre önce gelen açıklamaya göre Mate XT Ultimate, küresel yolunda.

Kadirov ise Tesla’nın, cephede görev yaptıktan sonra Cybertruck’ı uzaktan devre dışı bıraktığını iddia ederek tepki gösterdi. Musk’ın bu hareketinin korkakça olduğunu söyledi. Tehlikeli bölgelere gönderilen bir aracın üretici tarafından uzaktan etkisiz hale getirilmesini de eleştirdi.

Tesla, yazılım aracılığıyla otomobillerini uzaktan kontrol edebiliyor. Tesla’nın bu olayda aracı devre dışı bırakma gerekçesi henüz belli değil. Ancak Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimlerin arttığı bir dönemde yaşanması dikkat çekici.

Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı! 8

Bu anlaşmazlık, elektrikli araçların mülkiyeti ve modifikasyonuna ilişkin soruları da gündeme getiriyor. Tabii Musk ve Tesla, Kadirov’un son iddiaları hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
25
2024
0

Android’den iPhone’a geçiş oranı rekor seviyeye ulaştı!

Piyasada ilginç bir gelişme var. Market araştırma firması CIRP’nin son raporuna göre, bu yılın ikinci çeyreğinde iPhone satın alan kullanıcıların...

Spread the love <3
Nis
23
2024
0
TechCrunch Space: Engineering the future

TechCrunch Space: Engineering the future

Hello and welcome back to TechCrunch Space. Don’t worry — we’ll be diving into the Mars Sample Return news shortly....

Spread the love <3
Eyl
10
2024
0

Burger King isim değiştiriyor: İşte o ‘ilginç’ yeni isim!

Türkiye’deki faaliyetlerine 1995 yılında Türkiye hızlı servis restoran zinciri sektörü üyesi TAB Gıda’nın marka haklarını alarak başlayan Burger King, resmi...

Spread the love <3
Ağu
31
2024
0

Sony-Honda Afeela için geri sayım! İşte özellikleri ve fiyatı

Sony-Honda Mobility, geçtiğimiz aylarda CES fuarında Afeela sedan konseptini gözler önüne sermişti. Sony ve Honda arasındaki ortak girişimi temsil eden...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?