Teknoloji 24 Eylül 2024

Samsung’dan pil ömrünü ikiye katlayacak yeni teknoloji!

Samsung Electro-Mechanics, giyilebilir cihazlar için tamamen katı hal pillerin prototipini geliştirdiğini açıkladı. Pil teknolojisinde önemli bir atılım gerçekleştiren şirket; bu yenilikçi piller ile lityum iyon bataryalara veda edebileceğini düşünüyor.

Tamamen katı hal piller, standart pillerde kullanılan yanıcı sıvı elektrolitlerin yerine katı bir elektrolit kullanmalarıyla öne çıkıyor. Bu önemli fark, bataryaların ısınıp patlamasını ve yangın riskini ortadan kaldırıyor.

Samsung’dan pil ömrünü ikiye katlayacak yeni teknoloji! 7

Samsung’un prototipi 200 watt-saat’lik enerji yoğunluğuyla test ettiğini açıkladı. Bu da giyilebilir cihazların pil ömrünü potansiyel olarak uzatabileceğini gösteriyor. Şirket şu anda prototipin performans testlerini gerçekleştiriyor ve 2026 gibi bir tarihte seri üretim hedefliyor.




Elektrikli MG’ler için geri sayım! Ne zaman geliyor?

Hibrit motor MG HS Ekim’de Türkiye’ye geliyor. Şirket ayrıca elektrikli araç alanında büyümek için yatırımlarını artırdı.

Şirket; akıllı saatler ve AR/VR gözlükler gibi giyilebilir cihazlar için bu pilleri tedarik etmeyi planlıyor. Tabii bu kapsamda Samsung, Meta ve Apple gibi önemli teknoloji devleriyle anlaşması muhtemel.

Katı hal pillerin esnekliği, çeşitli şekil ve boyutlarda kalıplanmalarına olanak tanıyor. Bu durum ise giyilebilir cihazların tasarımında değişiklikler yapılabileceği anlamına geliyor. Sıvı elektrolit kullanan piller, şarj sırasında eğilme ve hacim değişikliklerine uyum sağlamakta zorluk çekiyor.

Samsung’dan pil ömrünü ikiye katlayacak yeni teknoloji! 8

Samsung Electro-Mechanics CEO’su Chang Duck-hyun, tamamen katı hal pillerin giyilebilir pazarda yeni bir sayfa açabileceğine inanıyor. Samsung, tamamen katı hal pilleri 2026 yılında piyasaya sürebilir.

source

Spread the love <3

You may also like...

Ağu
24
2024
0

İçinizi ısıtacak en iyi romantik film önerileri (2024)

Romantik bir akşam geçirmek isteyenler için içlerinizi ısıtacak birbirinden kaliteli filmleri bir araya getirdik. En iyi romantik film önerileri ile...

Spread the love <3

More than a billion people worldwide are obese

The number of obese people worldwide has surpassed one billion, according to global analysis. Research published by The Lancet journal...

Spread the love <3
Nis
06
2024
0
Assassin’s Creed Origins devam oyunu mu geliyor?

Assassin’s Creed Origins devam oyunu mu geliyor?

Assassin’s Creed Origins çıkalı 7 yıl oldu ve serinin hayranlarının içlerinde ukde olarak kalan bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Oyuncular,...

Spread the love <3
May
11
2024
0
How to Become a Pro Designer in 2024 [Interview with Gary Simon Podcast #123]

How to Become a Pro Designer in 2024 [Interview with Gary Simon Podcast #123]

On this week’s episode of the podcast, I interview Gary Simon, a developer and designer who started DesignCourse and has...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?