Teknoloji 25 Eylül 2024

Apple’a sert eleştiri: iPhone 16 yapay zekası abartılıyor!

Apple’ı, her zaman adından söz ettiren bir marka olarak tanırız. Ancak, son dönemde tanıttığı iPhone 16 modelinde yer alan Apple Intelligence yapay zeka (AI) özellikleri, beklenen ilgiyi ve heyecanı yaratmadı. Hatta, ünlü teknoloji yazarı Mark Gurman, Apple’ın yapay zeka özellikleri üzerine kurduğu pazarlama stratejisini sert bir şekilde eleştirerek, şirketin yapay zeka özelliklerini olduğundan fazla abarttığını öne sürdü.

Apple’ın iddiasına göre iPhone 16, baştan sona yapay zeka özellikleri için yeniden tasarlanmış ilk model. Ancak, Gurman’a göre durum pek de öyle değil. Donanım açısından bakıldığında, iPhone 16’nın AI yetenekleri için “çığır açan” bir değişiklik söz konusu değil.

Apple’a sert eleştiri: iPhone 16 yapay zekası abartılıyor! 7

Aslında, Gurman’ın ifadesine göre bu özelliklerin çoğu şu an aktif olarak kullanılamıyor ve bazıları ancak 2025 yılına kadar hayata geçirilebilecek. Bu durum da Apple’ın yapay zeka iddialarının biraz “gerçekçi olmadığı” yorumlarına yol açıyor.




Galaxy S25 Ultra kılıfları sızdı: iPhone 16 Pro Max’ten daha ince olacak

Ocak 2025’te piyasaya çıkacak amiral gemisi Samsung Galaxy S25 Ultra modelinin kılıfları internete sızdırıldı.

Gurman, özellikle Apple’ın pazarlama dilini eleştirerek, bu kadar güçlü AI iddiaları yerine donanım iyileştirmelerine odaklanılması gerektiğini söylüyor. Apple’ın AI alanında hala rakiplerinin gerisinde olduğuna dikkat çeken Gurman, bu alanda daha fazla yatırım ve geliştirme gerektiğini vurguluyor.

Dolayısıyla bu durum, Apple’ın tüketicilere sunduğu teknolojinin ne kadar ileri olduğu konusunda bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Yapay zeka, son dönemde birçok teknoloji devinin odak noktası haline geldi, ancak Apple’ın bu yarışta ne kadar güçlü bir pozisyona sahip olduğu hala tartışmalı.

Sizce Apple, iPhone 16 ile gerçekten yapay zeka konusunda çığır açabilecek mi, yoksa bu bir pazarlama taktiğinden ibaret mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Apple’a sert eleştiri: iPhone 16 yapay zekası abartılıyor! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Ağu
26
2024
0

iPhone 16 ve Apple Watch X artık tanıtıma hazır!

Apple, düzenleyeceği dev etkinlikle iPhone 16 ve Apple Watch X modellerini tanıtmak için hazırlarını tamamladı. Teknoloji dünyasının ve Apple hayranlarının...

Spread the love <3
Mar
20
2024
0
Microsoft hires Inflection founders to run new consumer AI division

Microsoft hires Inflection founders to run new consumer AI division

Microsoft has hired Mustafa Suleyman and Karen Simonyan, co-founders of high-profile AI startup Inflection AI, and several of their colleagues...

Spread the love <3
May
02
2024
0
Çinli otomotiv devinden Cybertruck rakibi elektrikli kamyonet!

Çinli otomotiv devinden Cybertruck rakibi elektrikli kamyonet!

Son yıllarda otomobil üreticileri, odaklarını içten yanmalı motorlu (benzinli veya dizel) araçlardan elektrikli otomobillere kaydırmaya başladı. Zira çevreye duyarlılık, sessiz...

Spread the love <3
Nis
05
2024
0
Robot delivery firm Kiwibot buys Taipei chipmaker, citing US/China tensions

Robot delivery firm Kiwibot buys Taipei chipmaker, citing US/China tensions

Bay Area/Colombia-based delivery robotics firm Kiwibot this week announced that it has acquired Auto Mobility Solutions. The Taipei firm produces...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?