Teknoloji 26 Eylül 2024

Zuckerberg açıkladı: AR gözlükler telefonların yerini alıyor!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinin gelecekte akıllı telefonların yerini alacağına inanıyor. The Verge’e verdiği röportajda, Meta’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı Orion AR gözlüklerinden bahseden Zuckerberg, bu teknolojinin sunduğu potansiyel hakkında oldukça iddialı konuştu.

Zuckerberg’e göre, Orion gözlüklerinin iki temel özelliği var: hologram teknolojisi ve yapay zeka entegrasyonu. Bu gözlükler, kullanıcıların çevrelerine hologramlar yerleştirerek, sanki başka bir yerdeymiş gibi hissetmelerini sağlıyor.

Zuckerberg açıkladı: AR gözlükler telefonların yerini alıyor! 7

Örneğin, bir kafede otururken sanal bir ekran açabilecek, iş arkadaşlarınızla aynı anda farklı yerlerden çalışabileceksiniz. Diğer yandan, gözlükler yapay zeka sayesinde size geri bildirim veriyor, rehberlik ediyor ve günlük yaşamınızı kolaylaştırıyor.




Apple Vision Pro’ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!

Meta Orion olarak adlandırılan yeni AR gözlüğü, konsept olarak tanıtıldı. Bu gözlük, şirketin şimdiye kadarki en iyi AR ürünü olacak.

Ancak bu teknoloji henüz ticari anlamda geniş kitlelere ulaşmış değil. Yüksek üretim maliyetleri ve bazı teknik zorluklar, Meta’nın bu ürünü hemen piyasaya sürmesini engelliyor. Zuckerberg, AR gözlüklerinin herkesin kolayca erişebileceği bir fiyat aralığına gelmeden önce biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. Fakat bu zorluklara rağmen Meta, gözlükleri ilk önce geliştiricilere sunmayı planlıyor ve kısa vadede daha uygun fiyatlı modeller üzerinde çalışıyor.

Zuckerberg ayrıca, Meta Ray-Bans ile yapılan iş birliğinin de gelecekte bu teknolojiye daha fazla insanın erişebilmesini sağlayacağını belirtti. Gözlükler, AI entegrasyonu ile giderek daha akıllı hale gelirken, aynı zamanda moda açısından da şık görünecek. Zuckerberg’in vizyonuna göre, on yıl içinde akıllı telefonları ceplerimizde unutup, gözlüklerle her işimizi halledebilir hale geleceğiz.

Peki, sizce bu teknolojik dönüşüm gerçek olur mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Zuckerberg açıkladı: AR gözlükler telefonların yerini alıyor! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Eki
04
2024
0

1.750 TL’lik oyunlar kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Artan oyun fiyatları nedeniyle platformlar tarafından yapılan kampanyaları ve indirimleri daha sık takip eder hale geldik. Bu alanda öne çıkan...

Spread the love <3
May
24
2024
0
How to Choose a Tech Stack for Your SaaS Product – Lessons from a Developer

How to Choose a Tech Stack for Your SaaS Product – Lessons from a Developer

As a developer, I’ve seen how choosing the “right” tech stack can be a double-edged sword. I often fell into...

Spread the love <3
May
07
2024
0
Mortal Kombat 1 Homelander oynanış fragmanı yayınlandı!

Mortal Kombat 1 Homelander oynanış fragmanı yayınlandı!

NetherRealm, Mortal Kombat 1 için The Boys’dan Homelander karakterinin ilk oynanış fragmanını yayınladı. Henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi ancak dün...

Spread the love <3
Mar
12
2024
14
144 Hz ekranlı Asus Zenfone 11 Ultra’nın özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı!

144 Hz ekranlı Asus Zenfone 11 Ultra’nın özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı!

Akıllı telefon işindeki pazar payını artırmak için çalışmalarını sürdüren Asus, 14 Mart tarihinde Zenfone 11 Ultra modelini piyasaya sürecek. Daha...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?