Teknoloji 27 Eylül 2024

Apple AB’yi reddetti! Apple Intelligence Avrupa’ya hiç gelmeyebilir

Teknoloji dünyasında gözler, Apple ve Meta’nın Avrupa Birliği’nin (AB) Yapay Zeka Anlaşması’na katılmayı reddetmesiyle bir kez daha bu iki devin üzerinde. Google, OpenAI ve Microsoft gibi şirketler anlaşmayı kabul ederken, Apple ve Meta bu konuda çekimser kaldı. Peki, bu anlaşma neden bu kadar önemli ve Apple ile Meta neden geri duruyor? Şirket, Avrupa’ya yapay zeka özelliklerini sunmayacak mı?

AB Yapay Zeka Anlaşması, Avrupa’da yapay zeka geliştirilmesi ve kullanımına yönelik belirli sorumlulukları ve etik ilkeleri kapsıyor. Anlaşmanın amacı, yapay zeka sistemlerinin şeffaf, adil ve güvenilir olmasını sağlamak.

Apple AB’yi reddetti! Apple Intelligence Avrupa’ya hiç gelmeyebilir 7

Özellikle yüksek riskli yapay zeka sistemlerinin düzenlenmesi ve bu sistemlerin insan hayatına olan etkilerinin minimize edilmesi hedefleniyor. Anlaşmaya katılan şirketler, bu sorumlulukları yerine getirmeye ve AB’nin yapay zeka düzenlemeleriyle uyumlu çalışmaya söz veriyor.




Apple’a sert eleştiri: iPhone 16 yapay zekası abartılıyor!

İPhone 16 modelinde yer alan yapay zeka özellikleri hakkında tartışmalar devam ediyor. Apple’ın iddiaları ne kadar gerçekçi?

Ancak Apple ve Meta, bu anlaşmaya imza atmaktan kaçındı. Bu da ciddi bir sorunu beraberinde getiriyor. Özellikle Apple’ın iPhone 16 serisinde yer alacak yeni yapay zeka özelliklerini AB kullanıcılarına sunmada bazı zorluklar yaratabilir.

Şirket, her ne kadar AB’nin yapay zeka düzenlemelerine uyum sağlamaya çalıştığını söylese de, anlaşmaya katılmamak, Apple Intelligence’ın Avrupa’da kullanılamamasına yol açabilir. Aynı şekilde Meta da bu anlaşmanın kapsamına girmemeyi tercih ediyor.

Teknoloji dünyasında, bu hamlenin Apple ve Meta için ne tür sonuçlar doğuracağı büyük merak konusu. Diğer büyük teknoloji şirketleri, anlaşmaya katılarak sorumlu yapay zeka geliştirme yolunda ilerlerken, Apple ve Meta’nın bu dirençli tutumu AB’nin yapay zeka düzenlemelerini zayıflatabilir.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Apple AB’yi reddetti! Apple Intelligence Avrupa’ya hiç gelmeyebilir 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
26
2024
0
TechCrunch Space: Returning to the moon

TechCrunch Space: Returning to the moon

Hello and welcome back to TechCrunch Space. Mark your calendars, everyone: Boeing and NASA are planning to conduct the first...

Spread the love <3
Ağu
13
2024
0

iOS 18 Beta’da video kaydederken nasıl müzik dinleyebilirsiniz?

Apple tarafından Ağustos 6 tarihinde üçüncü açık beta sürümü yayınlanan iOS 18’in ilk duyurulmasından bu yana iki aylık süre geçti....

Spread the love <3
May
17
2024
0
Harness the TechCrunch Effect: Host a Side Event at Disrupt 2024

Harness the TechCrunch Effect: Host a Side Event at Disrupt 2024

TechCrunch Disrupt 2024 is just around the corner, and the buzz is palpable. But what if we told you there’s...

Spread the love <3
Tem
26
2024
0

İnternetinin kesildiği en kötü an? Stabil internetin önemi!

İnternet, günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte evde geçirilen zamanın artması, uzaktan çalışma ve online...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?