Teknoloji 27 Eylül 2024

Uçan market arabası gerçek oldu! Hem de takip ediyor

Güney Koreli araştırmacılar, alışveriş deneyimini kökten değiştirebilecek yenilikçi bir buluşa imza attı. Palletrone olarak adlandırılan yeni bir ürün, drone kullanarak uçan market arabası haline geliyor. Böylece standart market arabaların dezavantajlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Standart market arabaları ağır yükler taşımak için pratik olsa da, manevra kabiliyeti sınırlı ve hantal olabiliyor. Ayrıca merdiven gibi engellerin üstesinden de gelemiyor. Palletrone ise bu noktada devreye giriyor.

Uçan market arabası gerçek oldu! Hem de takip ediyor 9

Birden fazla rotorla havada asılı durabilen Palletrone; mini drone gibi çalışıyor. Kullanıcılar, alışveriş sepetini normal bir araba gibi itebiliyor ve entegre algılama teknolojisi sayesinde kullanıcıyı takip ediyor.




MSI’dan Intel’in kararsız işlemcilerine bir güncelleme daha!

MSI yeni BIOS güncellemesi ile Intel’in 13. ve 14. nesil işlemci sorunlarını bir bir çözüyor. İşte detaylar…

Araştırmacılar tarafından yayınlanan videolarda, Palletrone’un merdivenlerden kolaylıkla inip çıktığı gözlemlendi. Bu özellik, alışveriş yapanların asansör veya yürüyen merdiven aramadan mağazanın farklı katlarını rahatça gezebilmesini sağlayabilir.

Ancak Palletrone henüz geliştirme aşamasının başlarında. Şu anki prototip, yaklaşık 3 kilogram taşıyabiliyor. Tabii bu da standart market arabasının kapasitesinin oldukça altında. Araştırma ekibi, tam teşekküllü alışveriş gezileri için daha güçlü bir versiyon üzerinde çalışıyor.

Shiftdelete.net

Ağırlık kapasitesi gibi teknik zorlukların üstesinden gelinebilirse, Palletrone, geleceğin marketlerinde devrim yaratabilir. Yani müşteriler ağır arabaları itmek yerine, Palletrone ile mağaza içinde alışveriş yapabilir. Geliştirme süreci başarılı olursa, Palletrone’un yakın gelecekte marketlerde kullanılacağı aktarıldı.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
25
2024
0
37: How to Motivate Students: Five Questions for Teachers

37: How to Motivate Students: Five Questions for Teachers

If we know what works to motivate students, why are so many students still unmotivated? These five questions will help...

Spread the love <3
May
15
2024
0
&#039;Knee deep in the cult&#039;: Ex-fixer says he lied and bullied for Trump

'Knee deep in the cult': Ex-fixer says he lied and bullied for Trump

Michael Cohen said he had been “knee deep into the cult of Donald Trump” as he testified for a second...

Spread the love <3
Mar
15
2024
11
Dünyanın en büyüğü: Musk’ın Starship’i sonunda uzaya çıktı!

Dünyanın en büyüğü: Musk’ın Starship’i sonunda uzaya çıktı!

Elon Musk‘ın CEO’su olduğu uzay şirketi SpaceX, en büyük roketi Starship için bugün üçüncü fırlatma testi yaptı. Dünyanın dört bir...

Spread the love <3
Nis
14
2024
0
İran, İsrail’e saldırı düzenledi! İşte kullanılan teknolojiler

İran, İsrail’e saldırı düzenledi! İşte kullanılan teknolojiler

İran, İsrail ile diplomatik ilişkilerinin tekrar gerilmesi sonrasında dün gece ilk hava saldırısını düzenlediklerini açıkladı. Saldırı için balistik füze ve...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?