Teknoloji 28 Eylül 2024

Harry Potter’ın sevilen ismi hayatını kaybetti

Sevilen aktris Dame Maggie Smith, 89 yaşında vefat etti. Smith’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, ünlü aktrisin Londra’daki bir hastanede hayata gözlerini yumduğu belirtildi. Son zamanlarda sağlık durumunun kötüleştiği biliniyordu.

Kariyeri altmış yılı aşkın bir süreye yayılan Smith, sahne ve ekranda izleyicilerin dikkatini çekebilen bir isimdi. The Prime of Miss Jean Brodie ve California Suite’deki performansları sayesinde iki Akademi Ödülü, sekiz BAFTA Ödülü ve dört Oscar adaylığı kazandı.

Harry Potter’ın sevilen ismi hayatını kaybetti 7

Smith’in filmdeki unutulmaz rolleri arasında Harry Potter serisindeki Profesör Minerva McGonagall ve Downton Abbey’deki Grantham Dowager Kontesi Violet Crawley yer alıyor. Hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğenilen A Room with a View ve Othello’daki Desdemona performansıyla da iz bıraktı.




MSI’dan Intel’in kararsız işlemcilerine bir güncelleme daha!

MSI yeni BIOS güncellemesi ile Intel’in 13. ve 14. nesil işlemci sorunlarını bir bir çözüyor. İşte detaylar…

Sahnedeki çalışmalarıyla İngiliz tiyatrosunda da saygı duyulan bir isim haline gelen Smith; kariyerine 1950’lerde Oxford Playhouse’da başladı. 1960’larda film dünyasına adım attı ve hem bağımsız hem de ana akım yapımlarda dikkat çekmeyi başardı.

The V.I.P.s (1963) ve Travels with My Aunt (1972) gibi filmlerdeki rolleriyle yeteneğini kanıtladı. Ayrıca Downton Abbey’deki ikonik rolüyle uluslararası beğeni topladı. Ancak en büyük projesi Harry Potter serisindeki Profesör McGonagall oldu.

Harry Potter’ın sevilen ismi hayatını kaybetti 8

Öte yandan Harry Potter serisi için bir dizi hazırlandığını belirtelim. HBO, Harry Potter dizisi için çekim hazırlıklarına başladı. Yapımcı, Ron Weasley ve Hermione Granger’ı canlandıracak 9-11 yaş arası oyuncuların arandığını duyurdu.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
16
2024
10
Condoms for athletes, but no champagne - Olympic chiefs hope Paris Games can unite a world in conflict

Condoms for athletes, but no champagne – Olympic chiefs hope Paris Games can unite a world in conflict

Olympic chiefs hope a world divided by coronavirus and conflict can be united by cardboard and condoms. In the city...

Spread the love <3
May
17
2024
0
App Store’da retro oyun zamanı: İşte iPhone için yayınlanan oyun emülatörleri!

App Store’da retro oyun zamanı: İşte iPhone için yayınlanan oyun emülatörleri!

Kullanıcıları memnun etmek için yeni özellikler getiren Apple, Nisan ayında App Store üzerinde retro oyun emülatörlerine izin vereceğini duyurmuştu. Birçok...

Spread the love <3
May
27
2024
0
realme 12 serisi neler sunuyor? İşte öne çıkan özellikleri

realme 12 serisi neler sunuyor? İşte öne çıkan özellikleri

Akıllı telefon pazarında yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken realme, amiral gemisi 12 serisi ile fotoğraf tutkunları ve tasarım odaklı kullanıcılar için...

Spread the love <3
Nis
05
2024
0
SQL vs. NoSQL Explained (in 4 Minutes)

SQL vs. NoSQL Explained (in 4 Minutes)

Make sure you’re interview-ready with Exponent’s system design interview prep course: https://bit.ly/3P2tvBy Get our database … Spread the love <3

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?