Teknoloji 28 Eylül 2024

PS5 Pro Anniversary Edition karaborsaya düştü! 35 bin dolar…

Sony’nin efsanevi oyun konsolu PlayStation, geçtiğimiz günlerde PS5 Pro Anniversary Edition sürümüyle kutlanmıştı. Ancak bu özel sürümün çıkışı, pek çok hayran için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Çünkü sınırlı sayıda üretilen konsol, satışa çıktığı an itibariyle dakikalar içinde tükendi. Sonrasında ise, birçok gerçek hayran konsolu elde edemezken, scalper adı verilen fırsatçılar, bu konsolu ele geçirip fahiş fiyatlarla yeniden satışa sundu. İşte detaylar…

Sony, bu özel sürümü 999 dolar gibi yüksek bir fiyatla birkaç gün önce satışa sundu, ancak bu fiyat bile sınırlı üretim için oldukça makul kabul edildi. Ancak asıl sorun, bu sınırlı sayıda üretilen konsolların scalperlar tarafından ele geçirilip eBay gibi platformlarda 35 bin dolara kadar çıkan fiyatlarla yeniden satışa sunulması oldu. Şu an bu konsol, eBay’de 3 bin dolar ile 5 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Yani, orijinal fiyatının kat kat üstünde.

PS5 Pro Anniversary Edition karaborsaya düştü! 35 bin dolar… 9

Özel sürümle gelen retro tasarım, özellikle PlayStation’ın ilk günlerinden bugüne kadar gelen hayranları için oldukça cazipti. Ancak maalesef, bu konsolu elde etmek için binlerce dolar ödemeyi göze almak gerekiyor gibi görünüyor.




Hani pahalıydı: PS5 Pro 30th Anniversary, 24 saat geçmeden tükendi!

Dün itibarıyla Sony PlayStation Direct üzerinden ön siparişe çıkan PS5 Pro 30th Anniversary, 24 saat geçmeden birçok ülkede tükendi.

Bunun yanı sıra, standart PS5 Pro sürümü de benzer şekilde 699 dolarlık fiyatına rağmen scalperlar tarafından yeniden satışa sunulmuş durumda. Bu modelin eBay üzerindeki satış fiyatları ise 1.000 dolar civarında seyrediyor.

PS5 Pro Anniversary Edition karaborsaya düştü! 35 bin dolar… 10

Bu arada Sony, hayranlarına bir şans daha verdi. PlayStation 5 Slim’in 30. yıl retro tasarımlı sürümü 10 Ekim’de ön satışa çıkacak. Hayranlar bu kez hızlı davranırsa, scalperların tuzağına düşmeden bir PS5 sahibi olabilecek.

Sizce bu tür fırsatçılar yüzünden yaşanan fiyat artışları oyuncular için ne kadar adil? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

PS5 Pro Anniversary Edition karaborsaya düştü! 35 bin dolar… 11

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
26
2024
0
170: No More Easy Button: A Suggested Approach to Post-Pandemic Teaching

170: No More Easy Button: A Suggested Approach to Post-Pandemic Teaching

Now that we can see the light at the end of the tunnel of Covid-19, we have an opportunity for...

Spread the love <3
May
29
2024
0

Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, Yapı Kredi Mobil’de!

Yapı Kredi’nin, inovasyon kültürü ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Fast FRWRD Hızlandırma Programı’nın 2023 yılı mezunlarından ve aynı...

Spread the love <3
May
06
2024
0
Daha küçük Dinamik Ada: iPhone 17 Slim ortaya çıktı!

Daha küçük Dinamik Ada: iPhone 17 Slim ortaya çıktı!

Evet, iPhone 17 için biraz uzak bir tarihteyiz. Fakat her sene olduğu gibi bu sene de iki versiyon ileriden iddialar...

Spread the love <3
Eyl
04
2024
0

EZVIZ, yeni akıllı temizlik robotlarıyla Türkiye pazarına girdi!

Akıllı ev teknolojileri alanında faaliyet gösteren Çin merkezli EZVIZ, yeni akıllı temizlik robotlarıyla Türkiye pazarına giriş yaptı. 2013 yılında kurulan...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?