Teknoloji 28 Eylül 2024

ChatGPT 4o-mini için paralı olsa kızmayacağınız 3 yenilik!

OpenAI, sessiz sedasız bir şekilde ChatGPT’nin küçük ama çok daha pratik ve hızlı modeli GPT-4o mini için devasa güncellemeler yayınladı. Bu güncellemeler, 4o-mini’yi büyük kardeşi GPT-4o’ya önemli ölçüde yaklaştırırken, hız ve verimlilik avantajlarını korumasını sağlıyor. İşte gelen o 3 önemli yenilik…

4o-mini ile görsel üretme!

Artık GPT-4o mini de tıpkı büyük kardeşi gibi metin tabanlı istemlerden görseller oluşturabiliyor. Her iki model de OpenAI’ın DALL-E 3 görüntü oluşturma modelini kullandığı için çıktı kalitesi açısından büyük bir fark beklenmiyor.

ChatGPT 4o-mini için paralı olsa kızmayacağınız 3 yenilik! 9

Ancak, mini modelin daha küçük boyutu, görsel oluşturma sürecini potansiyel olarak hızlandırabilir. Bu da kullanıcılar için özellikle hızlı görsel ihtiyacı duydukları anlarda büyük bir avantaj sağlayacak. Artık karmaşık açıklamaları görselleştirmek veya yaratıcı projeler için hızlıca görsel taslaklar oluşturmak çok daha pratik.

Aktif internet erişimi…

4o-mini’nin önceki versiyonlarındaki en büyük eksikliklerden biri internet erişiminin olmamasıydı. Bu güncellemeyle birlikte, mini model artık internette gezinerek güncel bilgilere ulaşabiliyor.

Bu, GPT-4o’ya kıyasla daha hızlı bir şekilde bilgiye erişim anlamına geliyor. Artık kullanıcılar, modelin önceden eğitilmiş bilgi tabanıyla sınırlı kalmak yerine, gerçek zamanlı verilere, güncel haberlere ve çeşitli kaynaklara anında ulaşabilirler. Bu özellik, özellikle bilgi doğrulama ve karşılaştırma yaparken büyük önem taşıyor.

ChatGPT 4o-mini için paralı olsa kızmayacağınız 3 yenilik! 10

Dosya yükleme ve dosya analiz edebilme…

4o-mini’yi diğer modellerden ayıran bir diğer önemli eksiklik, dosya yükleme özelliğinin olmamasıydı. Artık kullanıcılar, metin belgelerinin ve resimlerin analizini, özetini ve tartışılmasını 4o-mini’ye yaptırabilirler.




Apple ve Nvidia, OpenAI’ı ele geçirmek istiyor!

Apple ve Nvidia, OpenAI yatırımı için hazır. 100 milyar dolarlık bir yatırım turuna çıkacak şirketin planları neler?

Modelin gelişmiş görsel işleme yetenekleri sayesinde, yüklenen görseller tıpkı metinler gibi anlaşılabiliyor ve açıklanabiliyor. Bu, kullanıcıların eğitim veya kişisel ihtiyaçları için karmaşık görsel verilerle daha kolay çalışmasını sağlıyor. Örneğin, bir ders sunumu için görselleri analiz ettirebilir veya bir ürün fotoğrafından detaylı bilgi alabilirsiniz.

ChatGPT 4o-mini için paralı olsa kızmayacağınız 3 yenilik! 11

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
05
2024
0
Ten years later, Facebook’s Oculus acquisition hasn’t changed the world as expected

Ten years later, Facebook’s Oculus acquisition hasn’t changed the world as expected

Every year, Time Magazine issues a list of the 200 best inventions of the past 12 months. Frankly, I don’t...

Spread the love <3
Ağu
27
2024
0

Robert De Niro ve Al Pacino’lu efsane Heat filminin devamı yolda!

Tecrübeli yönetmen Michael Mann gişe rekorları kıran Ferrari filminden sonraki yeni projesi için kolları sıvadı. 1995 yılında vizyona giren Robert...

Spread the love <3
May
18
2024
0
DJI Avata 2 ve yeni nesil Ronin ailesi Türkiye’de!

DJI Avata 2 ve yeni nesil Ronin ailesi Türkiye’de!

DJI, Avata 2 drone ve yenilenen Ronin gimbal serisiyle bir kez daha Türkiye’de. DJI Avata 2, DJI Goggles 3 ve...

Spread the love <3
Haz
04
2024
0

Intel tarih verdi! Yeni masaüstü çipi Arrow Lake geliyor

Intel, yeni nesil Arrow Lake masaüstü çipi için tarih verdi. Computex 2024’te sahne alan Intel CEO’su Pat Gelsinger, Arrow Lake’in...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?