Teknoloji 2 Ekim 2024

iPhone 17’de kaç tuş olacağı belli oldu!

Apple, efsanevi iPhone’unun çevresindeki tuş ve düğme sayısını artırmaya devam ediyor: iPhone 15 serisiyle birlikte, orijinal iPhone’dan beri var olan ve artık eskimiş sessiz anahtarının yerini alan Aksiyon Tuşu’nu iOS severlerle tanıştırmışken iPhone 17 ile ilgili bilgiler de elimize ulaştı.

iPhone 17 için 3 tuş planlanıyor!

iPhone 16’da Apple, cihazın kenarlarına yeni bir fiziksel eklenti daha eklemeye karar verdi: Kamera Kontrolü. Adından da anlaşılacağı gibi, fotoğraf çekmek için tıklanabilen ve kaydırarak yakınlaştırma yapılabilen kapasitif bir bileşene sahip olan bu tuş, iPhone 16 serisinde toplam beş ayrı düğme olmasına yol açtı.

iPhone 17’de kaç tuş olacağı belli oldu! 3

Ancak gelecek yıl çıkması beklenen iPhone 17 için Apple, cihazın kenarlarında başka bir büyük değişiklik yapmayı düşünüyor. Bir tarafta Aksiyon Tuşu ve Kamera Kontrolü, diğer tarafta güç ve ses tuşları yerine, Apple sadece Kamera Kontrolü’nü koruyacak, Aksiyon Tuşu’nu karşı tarafa taşıyacak ve işlevlerini ses tuşlarıyla birleştirecek.

Bu değişiklik, Apple’ın başarabilmesi durumunda oldukça akıllıca bir hamle olacak. iPhone 17 kullanıcıları sadece üç tuşla yetinmekle kalmayacak, aynı zamanda Aksiyon Tuşu’na ulaşmak için yukarıya uzanmak zorunda kalmayacaklar. Apple’ın bunu nasıl yapacağı henüz bilinmiyor, ancak karma dokunsal ve kapasitif Kamera Kontrolü tuşu bize bazı ipuçları veriyor.

Yeni tuşa basıldığında Aksiyon Tuşu işlevi görebilecek, ses seviyesi ise tuşun üzerinde yukarı ve aşağı kaydırılarak ayarlanabilecek. Tuşu basılı tutmak bir uygulamayı başlatabilir veya sessiz anahtar olarak işlev görebilir. Böyle bir tuş birleşiminin sunacağı olanaklar gerçekten heyecan verici duruyor.

Tüm bunların yanı sıra, Apple’ın pek popüler olmayan iPhone Plus serisinin yerini, şimdiye kadarki en zarif modeli olacak iPhone Slim ile değiştirmesi bekleniyor. Böylece iPhone 17 serisi, daha önce düşünüldüğünden çok daha ilginç bir hale geliyor.

Apple’ın bu yenilikçi tasarım değişiklikleriyle, kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceği ve rakiplerine karşı nasıl bir avantaj elde edeceği merakla bekleniyor. iPhone tutkunları, bu yeni özelliklerin günlük kullanımlarını nasıl kolaylaştıracağını görmek için sabırsızlanıyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
19
2024
0
Deaths of 48 people in 1981 Irish nightclub fire were unlawful killing, jury rules

Deaths of 48 people in 1981 Irish nightclub fire were unlawful killing, jury rules

The deaths of 48 people in the worst fire in the history of Ireland have been ruled by a jury...

Spread the love <3
Tem
26
2024
0

Netflix en çok izlenen dizi ve filmleri açıkladı!

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, bu hafta en çok izlenen dizi ve filmleri açıkladı. Yine milyonlarca seyirciyi bünyesinde...

Spread the love <3
Haz
08
2024
0

Vade farksız 12 ay taksitle Apple ürünleri almak mümkün mü? Yenilio ile her şey mümkün!

Teknolojinin kalbi Bilişim Vadisi’nde yer alan Yenilio, iPhone, Mac, iPad ve Apple Watchürünlerini TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ve Ticaret...

Spread the love <3

Bütçe dostu ekran kartlara ray-tracing müjdesi!

Microsoft, özellikle düşük belleğe sahip ekran kartlarında ray-tracing performansını artırmak istiyor. Bu kapsamda teknoloji devi, yeni bir patent başvurusunda bulundu....

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?