Teknoloji 5 Ekim 2024

Sahte web sitelerine girmeye son! Mavi tik geliyor

İnternette gezinirken güvenilir kaynakları ayırt etmek bazen zor olabilir. Sahte web siteleri ve yanıltıcı içerikler, kullanıcıları yanlış yönlendirebilir ve hatta bazen kişisel bilgilerini tehlikeye atabilir. İşte Google, bu sorunu çözmek için yeni bir adım atıyor: “Doğrulanmış” mavi tik.

Google’ın mavi tik özelliği, arama sonuçlarında belirli işletmelerin bağlantılarının yanında görülecek. Kullanıcılar, bir işletme linkinin yanında bu mavi işareti gördüğünde, işletmenin gerçekten kendisini tanıttığı gibi faaliyet gösterdiğinden emin olabilecek.

Sahte web sitelerine girmeye son! Mavi tik geliyor 9

Google, bu doğrulama sürecinde işletme merkezlerinden gelen veriler, manuel incelemeler ve web sitesi doğrulama gibi bir dizi faktörü değerlendiriyor. Özellikle sahte sitelerin ve dolandırıcıların sayısının hızla arttığı bir dönemde, bu tür doğrulama sistemleri büyük bir rahatlık getirecek.




Google Chrome’dan eski Android cihazlara can suyu!

Google’ın yeni güncellemesiyle düşük donanımlı Android cihazlarda Chrome tarayıcısının açılış hızı artıyor.

Mavi tik gördüğümüzde artık “Bu işletme güvenli mi?” sorusunu sormamıza gerek kalmayacak. Ancak burada ilginç olan nokta, Google’ın sadece arama motoru olarak değil, aynı zamanda bir güvenlik kalkanı gibi çalışmaya başlaması.

Sahte web sitelerine girmeye son! Mavi tik geliyor 10

Bu özellik, sahte sitelerin ve yanlış bilgilerin önüne geçme konusunda önemli bir adım olabilir. Elbette, bu sürecin nasıl işleyeceği ve ne kadar etkili olacağı da ayrı bir merak konusu. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Sahte web sitelerine girmeye son! Mavi tik geliyor 11

source

Spread the love <3

You may also like...

May
17
2024
0
Starving Gaza children dying the &#039;size of a skeleton&#039;

Starving Gaza children dying the 'size of a skeleton'

Starving children and adults in Gaza are dying after being reduced to the “size of a skeleton”, according to the...

Spread the love <3

From Stay-at-Home Mom to Developer at Age 36 [freeCodeCamp Podcast #115]

This week I interview Phoebe Voong-Fadel about her childhood as the daughter of refugees, and how she self-studied coding and...

Spread the love <3
May
03
2024
0
Telefonunuzla profesyonel portre fotoğrafları çekmenin incelikleri

Telefonunuzla profesyonel portre fotoğrafları çekmenin incelikleri

Akıllı telefonlar, gelişen teknolojileriyle artık profesyonel kameralara kafa tutacak düzeyde fotoğraflar çekebiliyor. Özellikle portre fotoğrafçılığında çığır açan özellikler sunan vivo...

Spread the love <3
Eyl
15
2024
0

Xiaomi 14T Pro için geri sayım! Tasarımı sızdırıldı

Akıllı telefon devi Xiaomi, yeni Xiaomi 14T ve 14T Pro modellerini 26 Eylül’de Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Merakla beklenen yeni...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?