Teknoloji 6 Ekim 2024

X’ten akılalmaz hata! Para cezasını yanlış bankaya ödedi

X, Brezilya’da zorlu bir dönemden geçiyor. Şirket hizmetleri çeşitli anlaşmazlıklar yüzünden aylardır askıya alınmış durumda. Buna karşılık para cezasını ödediğini iddia eden platform, hala yasaklı durumda olmasından şikayetçi.

X veya eski adıyla Twitter, Brezilya’da yasal temsilci atama konusunda mahkeme kararlarına uymadığı gerekçesiyle Ağustos ayının sonundan beri askıya alınmıştı. Elon Musk’ın sahibi olduğu platform, faaliyetlerine devam etmek için yaptığı başvuruda bir kez daha reddedildi.

X’ten akılalmaz hata! Para cezasını yanlış bankaya ödedi 7

X geçtiğimiz yaptığı başvuruda, 5 milyon doların üzerindeki tüm cezaları ödediğini iddia ederek mahkemeden yasaklama kararını kaldırmasını talep etti. Ancak Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, ödemenin doğru banka hesabına yapılmadığını dile getirdi.




Oppo Find X8 için geri sayım başladı! İşte çıkış tarihi

Oppo Find X8, etkileyici tasarımı ve güçlü performansıyla çok yakında karşımıza çıkacak. Beklentiler zirvede…

X avukatları ise doğru ödeme yaptıklarını savunarak, miktarın doğru şekilde transfer edilmesinde ısrarcı oldu. Savcılık ise bu sorun çözüldükten sonra X’in Brezilya’da faaliyetlerine devam etme talebini değerlendirecek.

Şirket temsilcileri, ceza ödemesinde herhangi bir yanlış yapmadıklarını iddia etti ve mahkemeden hizmeti yeniden başlatma yetkisi istedi. Ancak mahkeme, paranın gönderildiği banka hesabının doğru olmadığını söyleyerek Twitter faaliyetlerinin askıya alınmasına karar verdi.

X’ten akılalmaz hata! Para cezasını yanlış bankaya ödedi 8

Twitter, Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkenin yasalarına uyum sağlama konusunda yasal anlaşmazlıklar yaşıyor. Platformun Brezilya’daki geleceği ise finansal anlaşmazlığın çözümüne bağlı gibi duruyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
18
2024
13
Google at APS 2024

Google at APS 2024

Posted by Kate Weber and Shannon Leon, Google Research, Quantum AI Team Today the 2024 March Meeting of the American...

Spread the love <3
Mar
06
2024
12
Apple’ın koltuğu sallanıyor! En değerli şirket…

Apple’ın koltuğu sallanıyor! En değerli şirket…

Apple uzun yıllardır dünyanın en değerli şirketi konumunda. iPhone, iPad ve Mac gibi ürünleriyle büyük beğeni toplayan teknoloji devi, yeni...

Spread the love <3
May
14
2024
0
Apple’dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

Apple’dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

Apple, tarihi yenilikler içeren iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerini nihayet kullanıma sundu. Yeni sürümler iOS 17.4/iPadOS 17.4’ten iki ay...

Spread the love <3
May
14
2024
0
Protests as Georgia&#039;s parliament approves divisive &#039;foreign agents&#039; bill

Protests as Georgia's parliament approves divisive 'foreign agents' bill

Protests have smashed barriers at Georgia’s parliament after it approved the divisive “foreign agents” bill. The legislation is seen by...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?