Teknoloji 7 Ekim 2024

2 milyonluk McLaren W1 satışa çıktığı gibi tükendi!

McLaren, süper otomobil dünyasında her zaman sınırları zorlayan bir marka olmuştur. McLaren W1 modeli ile ise bu geleneği devam ettiriyor. Henüz yeni tanıtılan model, McLaren’ın efsanevi P1 modelinin halefi olarak piyasaya sürüldü. 399 adet ile sınırlı üretimi olan süper otomobil, tanıtılmasının hemen ardından tükendi. 2 milyon sterlin başlangıç fiyatıyla piyasaya sunulan aracın tüm rezervasyonları yapıldı. Peki bu aracı bu kadar özel kılan ne?

McLaren W1, yalnızca estetik değil, teknik açıdan da etkileyici bir makine. V8 hibrit motoru ve elektrikli güç ünitesi, toplamda 1275 beygir gücü ve 1340 Nm tork üretiyor. Bu da aracın 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.7 saniyede ulaşmasını sağlıyor.

2 milyonluk McLaren W1 satışa çıktığı gibi tükendi! 9

Dahası, 0’dan 200 km/s’ye 5.8 saniyede, 0’dan 300 km/s’ye ise 12.7 saniyeden kısa sürede çıkabiliyor. Rakamlara bakıldığında, McLaren W1’in yalnızca bir otomobil değil, adeta bir hız makinesi olduğunu görüyoruz.




McLaren, 700 beygirlik yeni modelini tanıttı: Artura Spider

McLaren, performansıyla nefes kesen ve tasarımıyla göz dolduran yeni modeli Artura Spider’ı duyurdu. İşte özellikleri

Ancak McLaren, W1’i yalnızca hıza odaklanarak geliştirmemiş. Araç aynı zamanda aerodinamik yapısıyla da dikkat çekiyor. Karbon fiber gövdesi sayesinde ağırlığı sadece 1399 kilogram olan W1, yarış modunda 300 mm uzayabilen arka kanadı ve gelişmiş difüzör sistemiyle 1000 kilogram yere basma kuvveti oluşturuyor.

2 milyonluk McLaren W1 satışa çıktığı gibi tükendi! 10

Bu kuvvetin 650 kilogramı aracın arka tarafında, 350 kilogramı ise ön tarafta toplanıyor. Yani, hem hız hem de denge açısından mükemmel bir sürüş deneyimi sunuyor diyebiliriz. Sonuç olarak, McLaren W1, süper otomobil tutkunları için sadece bir araç değil, aynı zamanda bir mühendislik harikası.

Hem performansı hem de tasarımıyla McLaren W1 gelecekte de adından sıkça söz ettirecek. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

2 milyonluk McLaren W1 satışa çıktığı gibi tükendi! 11

source

Spread the love <3

You may also like...

Eyl
22
2024
0

TikTok’ta ayrılık rüzgarı! Lider değişiyor

TikTok, son aylarda birçok organizasyonel değişikliğe giderken, süreç şimdi de global pazarlama direktörü Kate Jhaveri’nin ayrılmasıyla devam ediyor. Şirketin iç...

Spread the love <3
Eyl
15
2024
0

Intel’in ABD Ordusu’na çip üretmek için 3,5 milyar dolar aldığı söyleniyor!

Bloomberg’in konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre Intel, ABD hükümetinden 3.5 milyar dolarlık dev bir fon aldı. Bu parayla ABD...

Spread the love <3
Mar
02
2024
11
&#039;We should be screaming fire&#039;: Photographer on urgency of climate crisis

'We should be screaming fire': Photographer on urgency of climate crisis

Photographer Edward Burtynsky says people should be “screaming 10 alarm fire right now,” due to the urgency of the climate...

Spread the love <3
Nis
21
2024
0
Bir zamanların sevilen PlayStation serisi resmen iptal edildi!

Bir zamanların sevilen PlayStation serisi resmen iptal edildi!

Sony, PlayStation için bir serisini daha emekliye ayırmış gibi görünüyor. Bir süredir sessizliğe gömülen LittleBigPlanet 3 resmen iptal edildi. Oyunun...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?