Teknoloji 7 Ekim 2024

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor

Pininfarina, 2024 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni konsept otomobili Enigma GT’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Üste açılır kapıları ve hidrojenle çalışan içten yanmalı motoruyla dikkat çeken Enigma GT neler vadediyor?

Pininfarina, yeni konsept otomobili Enigma GT ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Oldukça farklı bir tasarıma sahip olan prototip; Pininfarina’nın bu alandaki yeni teknolojilerini gözler önüne serdi.

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor 7

Yaklaşık 4.5 metre uzunluğundaki iki koltuklu Enigma GT; 3 metrelik aks mesafesi sayesinde 2+2’lik bir iç kabin sunuyor. Ancak bu tasarımı öne çıkaran özellik ise hidrojen yakıt hücresi ve elektrikli güç aktarma organı oldu.




Apple her yıl iPhone çıkarmaktan vazgeçebilir!

Apple, ürün lansman takviminde esnekliğe geçiş yapabilir. Şirketin her yıl yeni cihaz tanıtmayacağı söyleniyor.

Hidrojenle çalışan içten yanmalı motor, ön taraftaki elektrik motoruyla birlikte dört tekerlekten çekiş sağlıyor. Bu yenilikçi hibrit güç aktarma konfigürasyonu, ağırlık dağıtımını ve aerodinamiği optimize ediyor. Şirketin açıklamasına göre aerodinamik, Enigma GT’nin tasarımında odak noktası oldu.

Aracın ön ucu, sürtünmeyi azaltmak için sadece 1.8 metrekareye indirgendi. Kenar kıvrımları ve eğimli tavan çizgisiyle birlikte konsept otomobil, hiper otomobillerle rekabet edebilecek bir sürtünme katsayısına sahip.

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor 8

Pininfarina, Enigma GT ile alternatif yakıt teknolojilerine öncülük etmek ve otomotiv tasarımında sınırlarını zorlamak istediğini dile getirdi. Enigma GT, otomotiv dünyasının geleceğine meraklıların incelediği bir konsept olarak fuarda büyük ilgi topladı.

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
23
2024
0

Google Fotoğraflar için işleri kolaylaştıran yeni özellik!

Google Fotoğraflar, web sürümüne yeni eklenen Belge Görünümü ile kullanıcı deneyimini daha da geliştiriyor. Bu yeni özellik, önemli belgelerinizi organize...

Spread the love <3
Eyl
29
2024
0

AMD, kendi geliştirdiği ilk yapay zeka modelini tanıttı!

AMD, büyük ses getirecek yeni bir yapay zeka modeliyle sahnede. Llama-135m küçük dil modeli, AMD’nin ilk kendi geliştirdiği yapay zeka...

Spread the love <3
May
28
2024
0

Kahve bitene kadar yüzde 80 hızlı şarj! Elektrikli araç üreticileri sıraya girdi

Ortadoğu merkezli bir batarya üreticisi dünyada bir ilki gerçekleştirdi. StoreDot, 2 bin ardışık hızlı şarj döngüsüne ulaşan bir batarya geliştirdiğini...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?