Teknoloji 7 Ekim 2024

iPhone 16 Pro Max, pil performansında Galaxy S24 Ultra ile kapıştı!

Apple, bu yıl iPhone 16 Pro Max ile teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle cihazın performansı ve pil ömrü konusunda oldukça iddialı olan iPhone 16 Pro Max, yapılan son testlerde rakiplerini geride bıraktı. Bu kapsamda, özellikle teknoloji incelemeleri ile tanınan PhoneBuff tarafından gerçekleştirilen pil ömrü testleri büyük ilgi gördü.

iPhone 16 Pro Max, testte rakibini sürklase etti!

Testte, iPhone 16 Pro Max ile Samsung Galaxy S24 Ultra, çeşitli uygulamaların kullanımıyla kıyaslandı. Testte iki cihaz da bir robotik kol tarafından kontrol edildi ve telefonlar çeşitli görevlerde performans sergiledi. Sonuç olarak, yeni nesil iPhone, toplamda 28 saat 14 dakika dayanarak bir rekora imza attı.

Shiftdelete.net

Bu süre zarfında cihaz 12 saat aktif kullanımda ekran açıkken, 16 saat boyunca ise bekleme modunda çalıştı. PhoneBuff’un bugüne kadar test ettiği akıllı telefonlar arasında en uzun pil ömrüne sahip cihaz olarak kayıtlara geçti.

Samsung Galaxy S24 Ultra ise 27 saat 18 dakika pil ömrü ile iPhone’a oldukça yakın bir sonuç elde etti, ancak yine de yaklaşık 1 saat önce şarjı tükendi. İlginç bir karşılaştırma yapmak gerekirse, geçen yıl iOS 17 ile test edilen iPhone 15 Pro Max, 27 saat 45 dakikalık bir performans göstermişti.

Bu yılki test, önceki testlere kıyasla daha zorlu geçti. Özellikle Instagram ve diğer sosyal medya uygulamalarında daha fazla kaydırma işlemi simüle edildi. Test sırasında iPhone ve Galaxy, mesajlaşma, e-posta yönetimi, internet tarayıcı kullanımı, sosyal medya gezintisi, YouTube izleme, oyun oynama ve müzik dinleme gibi günlük hayatta sıkça karşılaşılan senaryoları deneyimledi.

iPhone 16 Pro Max, pil performansında Galaxy S24 Ultra ile kapıştı! 9

PhoneBuff’un kullandığı robotik kol, cihazlara hassas girişler yaparak kullanıcı etkileşimlerini en gerçekçi şekilde taklit etti. Böylece pil ömrü testleri, yalnızca video oynatmak veya sürekli internet siteleri arasında gezinmekten ibaret değil, gerçek dünyada telefonların karşılaştığı çok yönlü kullanım senaryolarını içeren kapsamlı bir benchmark haline geldi.




100 bin TL’ye satılan iPhone 16 Pro Max, Oppo Find X7 Ultra ile karşılaştırıldı!

Sektörde sızıntılarıyla bilinen Anthony, iPhone 16 Pro Max ile Oppo Find X7 Ultra modellerinin Geekbench skorlarını karşılaştırdı.

Bu sonuçlar, Apple’ın bu yıl hem performans hem de pil ömrü konusunda ciddi bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Teknoloji dünyasında rekabetin giderek arttığı bu dönemde, iPhone 16 Pro Max’in başarısı uzun süre gündemde kalacak gibi görünüyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
10
2024
0
Katlanır Xiaomi Mix Flip ve Mix Fold 4’ün özellikleri ortaya çıktı! İşte lansman tarihi

Katlanır Xiaomi Mix Flip ve Mix Fold 4’ün özellikleri ortaya çıktı! İşte lansman tarihi

Xiaomi yeni katlanabilir telefonları Mix Flip ve Mix Fold 4 için tarih verildi. Bugün kamera özellikleri ile karşımıza çıkan yeni...

Spread the love <3
May
30
2024
0

Milyarlarca dijital içerik! OpenAI, Vox Media ile anlaştı

Daha önce Reddit ile benzer bir iş birliği yapan OpenAI, bir çok dijital medya grubunu bünyesinde barındıran Vox Media ile...

Spread the love <3
May
02
2024
0
How to Use Object-Oriented Programming in C# – Explained With Examples

How to Use Object-Oriented Programming in C# – Explained With Examples

Welcome to this comprehensive guide on object-oriented programming (OOP) using C#. This article will delve into the four fundamental pillars...

Spread the love <3
Ağu
17
2024
0

Huawei destekli yeni elektrikli SUV’den ilk görüntüler geldi!

Huawei, Çin’deki ortaklıkları üzerinden otomobil pazarında varlık göstermeye devam ediyor. Huawei’nin altyapısını kullanan Aito ise dördüncü modeli için çalışmalarını hızlandırdı....

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?