Teknoloji 7 Ekim 2024

Bir üst seviyeye hazırlanın: İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm özellikler!

Apple, iOS 18 için büyük vaatlerde bulundu, ancak şu ana kadar yayınlanan iOS 18.0 ve iOS 18.1 beta sürümlerinde bu özelliklerin çoğu yer almadı: Şirket, birçok yeni işlevin bu yılın ilerleyen dönemlerinde sunulacağını belirttiği için gözler iOS 18.2 cephesine çevrildi.

Siri’ye ChatGPT desteği

Eğer gecikme yaşanmazsa, bu güncellemenin Aralık ayında gelmesi muhtemel. Son birkaç yıldır “x.2” güncellemeleri yılın son ayında piyasaya sürüldü ve iOS 18.2 de bu trendi sürdürebilir. Özellikle iOS 18 ve 18.1’de olmayan özelliklerin 18.2 ile birlikte karşımıza çıkması bekleniyor.

Bir üst seviyeye hazırlanın: İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm özellikler! 9

Apple’ın son kazanç çağrısında, CEO Tim Cook, Apple Intelligence olarak adlandırılan özelliklerin kademeli olarak sunulacağını belirtti. Bu kapsamda en dikkat çekici yeniliklerden biri Siri’nin ChatGPT entegrasyonunun yıl sonuna kadar kullanıma sunulacağı. OpenAI’ye yatırım yapma hazırlığında olan Apple’ın, bu yapay zeka teknolojisine olan güveni de dikkat çekiyor.

Apple Intelligence’ın kapsamı genişliyor

Apple Intelligence, şu an sadece ABD İngilizcesi’ni destekliyor ancak iPhone 16 etkinliğinde yapılan duyuruyla bu destek genişliyor. Yakın zamanda Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Birleşik Krallık’ta da Apple Intelligence kullanıma sunulacak.

Bir üst seviyeye hazırlanın: İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm özellikler! 10

Genmoji ve görsel oyun alanı

Haziran ayında gerçekleşen WWDC’de tanıtılan Genmoji ve Image Playground özellikleri, kullanıcıların kendi emojilerini ve görsellerini üretmesine olanak tanıyacak. iPhone 15 Pro ve üstü cihazlarda bu özelliklerin iOS 18.2 ile sunulması bekleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın da belirttiği gibi, bu özelliklerin yıl bitmeden kullanıcılara sunulması yüksek ihtimal.

Bir üst seviyeye hazırlanın: İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm özellikler! 11

AirPods Pro 2 için geliştirmeler

iPhone 16 etkinliğinde duyurulan bir diğer önemli yenilik ise AirPods Pro 2’ye gelen işitme sağlığı özellikleri oldu. Yeni işitme koruma modu, yüksek gürültü seviyelerinde pasif gürültü engelleme sağlayacak. Ayrıca, kullanıcıya özel bir işitme profili sunan üst düzey bir işitme cihazı da ekleniyor. Bu özelliklerin, FDA onayıyla birlikte iOS 18.2 ile piyasaya sürülmesi bekleniyor.




iPhone’ları daha akıllı hala getirecek iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak?

Apple analisti Mark Gurman, merakla beklenen iOS 18.1 güncellemesinin kullanıma sunulacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar!

Robot süpürge desteği

Son olarak, iOS 18.2 ile birlikte Apple Home uygulaması robot süpürgeleri kontrol etme özelliğine kavuşuyor. Güç yönetimi, temizlik modu ve şarj durumu gibi temel işlevler Siri üzerinden de kontrol edilebilecek.

Apple’ın iOS 18.2 ile kullanıcılarına sunmayı planladığı bu özellikler, hem günlük yaşamı kolaylaştıracak hem de cihazları daha güçlü hale getirecek gibi görünüyor. Siz de bu sürümle ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
22
2024
0
&#039;I don&#039;t get rest&#039;: Trump decides not to take stand in hush money trial

'I don't get rest': Trump decides not to take stand in hush money trial

Donald Trump did not take the stand in his hush money trial, as jurors could start deliberating on whether or...

Spread the love <3
Ağu
27
2024
0

Galaxy S24 FE ekranı ve bataryası belli oldu!

Samsung’un amiral gemisi akıllı telefon serisine alternatif olarak tanıttığı Fan Edition versiyonunun son modeli olacak Galaxy S24 FE hakkında sızıntı...

Spread the love <3

React Router | React Router DOM Tutorial in Hindi | #reactjs

Hello Everyone, I am Piyush Garg and in this video, we will talk about React Routing and how we can...

Spread the love <3
Nis
11
2024
0
&#039;They aren&#039;t ready to die&#039;:&#160;The smuggler charging thousands to dodge Ukraine&#039;s army draft

'They aren't ready to die': The smuggler charging thousands to dodge Ukraine's army draft

Low demand is not a problem the smuggler has to worry about. This individual, who takes young men across Ukraine’s...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?