Teknoloji 12 Ekim 2024

TikTok’ta ilginç hamle: Yüzlerce kişi yerine yapay zeka çalışacak

TikTok, içerik denetimini otomatikleştirme planları kapsamında Malezya’da 700’den fazla içerik moderatörünü yapay zeka sistemleriyle değiştirdiğini doğruladı. Bu, küresel çapta benzer adımların atılacağının da bir işareti.

Malezya’daki işlerini kaybeden çalışanların çoğu, TikTok’taki videoların topluluk kurallarına uygunluğunu manuel olarak kontrol etmekle görevliydi. Şirket ise yapay zekanın artık insan müdahalesi olmadan ihlallerin yaklaşık yüzde 80’ini doğru bir şekilde tespit edebildiğini belirtiyor.

TikTok’ta ilginç hamle: Yüzlerce kişi yerine yapay zeka çalışacak 7

Şirket sözcüsü verdiği demeçte, artan otomasyon sayesinde içerik inceleme süreçlerini hızlandırmayı ve kullanıcı yükünü yönetmeyi hedeflediklerini söyledi. Ancak bu durum, Malezya’da 700’den fazla çalışanın işini kaybetmesine neden oldu. Otomasyona bağlı iş kayıplarının diğer ülkelerde de yaşanması bekleniyor.




Xbox ve PlayStation satışları düştükçe düştü!

Xbox Series X/S ve PlayStation 5 satışlarında son durum ne? PS5 hala zirvede olsa da, konsol satışları oldukça azaldı.

Dünya genelinde özellikle genç kullanıcıların güvenliği konusunda teknoloji şirketlerine yönelik baskı yapılıyor. İngiltere’nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası ve yeni ABD-İngiltere yönergeleri gibi girişimler sıkı içerik kurallarını zorunlu kılıyor.

Artan otomasyon, TikTok’un büyük ölçekte içerik denetimi yapmasına yardımcı oluyorken, yaygın iş kayıplarına da yol açıyor. Sosyal tehlikeler çocuklar için endişe kaynağı olduğundan dolayı, insan denetmenlerin çocukları korumak için hala önemli olduğunu savunuyor.

TikTok’ta ilginç hamle: Yüzlerce kişi yerine yapay zeka çalışacak 8

TikTok ayrıca bu yıl güvenlik önlemlerine 2 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Ancak şirketin insan odaklı içerik incelemesi yerine otomatikleştirilmiş bir yaklaşımı benimsemesi, kullanıcılar için hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğurabilir.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
24
2024
0
Xiaomi’den 25 bin dolara elektrikli otomobil geliyor! İşte tarih

Xiaomi’den 25 bin dolara elektrikli otomobil geliyor! İşte tarih

Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda ilk elektrikli otomobilini tanıttı. Xiaomi SU7 olarak adlandırılan araç, şık tasarımı ve üst düzey özellikleriyle büyük ilgi...

Spread the love <3
Nis
12
2024
0
20 yıllık ikonik Nokia telefonları geri döndü!

20 yıllık ikonik Nokia telefonları geri döndü!

HMD Global; eski Nokia modellerini canlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Nokia 6310, 5310 ve 230 olmak üzere üç ikonik telefonu...

Spread the love <3
Mar
30
2024
0
Bayraktar TB3, rekorları kırmaya geliyor! İşte havada kalma süresi

Bayraktar TB3, rekorları kırmaya geliyor! İşte havada kalma süresi

Baykar’ın en gelişmiş teknolojileri entegre ettiği Bayraktar TB3 SİHA, yenilikçi adımlar ve rekorlarla dolu bir gelişim sürecinden geçerek Türk savunma...

Spread the love <3
Ağu
01
2024
0

Google, +18 Deepfake fotoğraflarla ilgili son kararını verdi!

Dünyaca ünlü teknoloji devi Google, arama sonuçlarında yapay zeka ile oluşturulan müstehcen içeriklerin görünmesi ile ilgili son kararını verdi. Buna...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?