Teknoloji 12 Ekim 2024

Xbox ve PlayStation satışları düştükçe düştü!

Xbox Series X/S ve PlayStation 5 satışları Avrupa ve ABD’de düşüşe geçti. Oyun ve konsol fiyatlarındaki artış, aynı zamanda yeni oyunların beklenen heyecanı yaratmaması sektörün küçülmesine yol açıyor olabilir.

Analiz firması Circana’nın verilerine göre, Ağustos ayında oyunlara yapılan harcamalar geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş gösterdi. Donanım satışlarındaki önemli düşüşe rağmen; yazılım ve aksesuar pazarında nispeten daha istikrarlı bir durum gözlemlendi.

Xbox ve PlayStation satışları düştükçe düştü! 7

Toplam harcamalar yıllık bazda yüzde 7 düşüşle geçen yılın aynı ayına göre daha düşük seviyede gerçekleşti. Donanım gelirleri ise yüzde 36’lık büyük bir düşüşle 208 milyon dolara geriledi. Yeni nesil konsolların ufukta görünmesiyle mevcut jenerasyon konsolların satışlarında düşüş yaşandı.




Üç Tomb Raider oyunu 25 yıl sonra geri dönüyor!

Tomb Raider IV-VI Remastered tanıtıldı. 25 yıllık üç oyunu birden birleştirecek bu koleksiyon neler sunuyor?

Yeni bir model beklenen Nintendo Switch’in satışları yıllık bazda yüzde 41 düştü. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S gibi diğer konsollar da en az yüzde 34 oranında düşüş yaşadı. Donanım satışlarındaki genel azalmaya rağmen, PS5 hem birim hem de dolar bazında en çok satan konsol olmayı başardı.

Ancak Kasım ayında PS5 Pro’nun piyasaya sürülmesiyle bu liderlik sarsılabilir. Sektörün gözü, yeni modelin donanım segmentine canlılık getirip getiremeyeceği yönünde. Oyun aksesuarı harcamaları ise yalnızca yüzde 3 düşüşle 173 milyon dolara geriledi.

Xbox ve PlayStation satışları düştükçe düştü! 8

Önümüzdeki aylarda donanım satışlarının istikrara kavuşup kavuşamayacağını veya harcamaların yeni donanım ve yazılımlara doğru kaymaya devam edip etmeyeceğini göreceğiz.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
19
2024
0
Yolcu uçakları pilotsuz uçabilir mi?

Yolcu uçakları pilotsuz uçabilir mi?

Teknoloji, gündelik hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bir zamanlar manuel olarak yaptığımız pek çok şey, bugün otomatik sistemler tarafından yapılabiliyor. Üstelik...

Spread the love <3
Nis
25
2024
0
90: OMG Becky. PD has gotten SO MUCH BETTER.

90: OMG Becky. PD has gotten SO MUCH BETTER.

The sit-and-get, one-size-fits-all model is disappearing. Taking its place are these 9 alternative models for teacher professional development. source Spread...

Spread the love <3
Ağu
12
2024
0

Orta seviye karışacak! Redmi Turbo 4 için geri sayım

Xiaomi, Redmi Turbo serisini yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Çin’de görülen yeni raporlara göre şirket, Redmi Turbo 4 için kolları sıvadı. Henüz...

Spread the love <3
May
17
2024
0
React Native vs Flutter in 2024 - Make the RIGHT Choice (Difference Explained)

React Native vs Flutter in 2024 – Make the RIGHT Choice (Difference Explained)

Today I will compare React Native vs Flutter. Among the most widely used cross-platform tools, these two are the most...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?