Teknoloji 12 Ekim 2024

Steam’den ilginç çıkışma: Biz oyun satmıyoruz!

Valve’ın dijital oyun platformu Steam, sessiz sedasız alışveriş sepetine eklenen oyunlar için lisans uyarıları göstermeye başladı. Uyarılarda, kullanıcıların oyunun kendisini değil, oyunu oynama lisansı satın aldıkları belirtiliyor.

Lisans uyarıları, Valve tarafından resmi bir duyuru yapılmadan ortaya çıktı. Bu değişikliğin Kaliforniya’da yürürlüğe giren ve çevrim içi platformların tüketicilere ne satın aldıkları konusunda daha şeffaf olmalarını gerektiren yeni bir yasayla bağlantılı olabileceği belirtildi.

Steam’den ilginç çıkışma: Biz oyun satmıyoruz! 7

Bu yılın başlarında yürürlüğe giren yasa; dijital satış platformlarının, kullanıcılara bir film, şarkı veya video oyunu gibi bir dijital ürünün tam mülkiyetini değil, lisans edindiklerini açıkça bildirmesini zorunlu kılıyor. Yasaya uyulmaması, Kaliforniya eyaleti tarafından para cezalarına yol açabilir.




Steam, oyun tarihini değiştirebilecek bir devrim yaptı!

Steam, oyuncuların, oyun yapımcılarına karşı devasa haklara sahip olmasını sağlayan bir yenilikle karşımıza çıktı.

Buna göre Steam kullanıcıları sepetlerine bir oyun eklediklerinde, kısa bir mesajla “Oyunun kendisini değil, bu oyunu Steam’de oynamak için bir lisans satın alıyorsunuz. Bu lisans, oyunun fikri mülkiyetine ilişkin herhangi bir ek hak içermez” uyarısı alıyor.

Uyarı ayrıca yazılım lisansları hakkında daha fazla bilgi için Steam’in abonelik sözleşmesine yönlendiriyor. Bu değişikliğin Steam ve oyunların çalışma biçimini değiştirmesi beklenmiyor. Oyuncular, satın aldıkları oyunları Steam kütüphaneleri aracılığıyla her zamanki gibi indirip oynayabilecek.

Steam’den ilginç çıkışma: Biz oyun satmıyoruz! 8

Benzer lisans uyarılarının Epic Games Store, GOG gibi diğer büyük oyun mağazalarında veya Microsoft, Sony ve Nintendo’nun dijital pazarlarında da uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz belli değil.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
13
2024
0
NATO ve Nokia güçlerini birleştiriyor! Askeriyede 5G dönemi

NATO ve Nokia güçlerini birleştiriyor! Askeriyede 5G dönemi

Nokia, geniş akıllı telefon portföyüne ek olarak 5G teknolojisinde de önemli yatırımlara sahip. Bu kapsamda son olarak Nokia ve NATO...

Spread the love <3
Nis
26
2024
0
Zomato’s quick commerce unit Blinkit eclipses core food business in value, says Goldman Sachs

Zomato’s quick commerce unit Blinkit eclipses core food business in value, says Goldman Sachs

Goldman Sachs said in a report late Thursday that Indian food delivery giant Zomato’s quick commerce arm Blinkit is now...

Spread the love <3
Ağu
21
2024
0

Atari efsanesi geri dönüyor! Yeni konsol tanıtıldı

Atari, 1980’lere damga vurmuş konsollarını yenileyerek raflara getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atari 7800 Plus olarak adlandırılan yeni konsol tanıtıldı....

Spread the love <3
Nis
16
2024
0
Samsung, yeni XR başlığını yakında tanıtabilir!

Samsung, yeni XR başlığını yakında tanıtabilir!

Galaxy S24 serisiyle birlikte 2024 yılına oldukça başarılı bir giriş yapan Samsung, bu başarısını son dönemde trend olan XR başlığı...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?