Teknoloji 14 Ekim 2024

Google Chrome’da reklam engelleme tarih oluyor!

Reklam gelirlerine bağımlı olan Google gibi dev şirketler, kullanıcıları reklamlara maruz bırakmak için sürekli yeni yöntemler geliştiriyor. Buna göre Google, Chrome ile reklam engelleme yazılımlarını desteklemeyecek.

Google, Chrome tarayıcısında yaptığı değişikliklerle reklam engelleyicilere karşı mücadelesini artırıyor. Buna göre uBlock Origin gibi popüler eklentilerin kullanımını zorlaştırıyor. Şirket, YouTube gibi platformlarında reklam engelleme tekniklerini yasaklarken, şimdi de Chrome’da seçenekleri sınırlandırıyor.

Google Chrome’da reklam engelleme tarih oluyor! 7

Chrome kullanıcıları, eski Manifest V2 API’ını kullanan eklentilerin yakında desteklenmeyeceğine dair uyarılar almaya başladı. Bu, 100 milyondan fazla kullanıcısı olan uBlock Origin’i de kapsıyor. Eklenti, reklamlara ve diğer istenmeyen içeriğe yönelik isteklerini engelleyerek çalışıyor.




Google Chrome için uzun süredir beklenen özellik sonunda geldi!

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı Google Chrome için beklenen özellik sonunda kapıda… İşte detaylar.

Google ise tüm eklentileri yeni Manifest V3 standardına geçiriyor. Manifest V3, reklamları ve çerezleri filtrelemede eklentileri daha az etkili hale getirecek şekilde önemli kısıtlamalara sahip. Google, değişikliklerin güvenlik ve performans nedenleriyle olduğunu iddia ediyor, ancak kullanıcılar özellikle reklam engelleme yazılımları için yapıldığını düşünüyor.

Google ayrıca son Chrome güncellemesinde desteklenmeyen eklentileri geçici olarak etkinleştirmeyi kaldırmaya başladı. Yani uBlock Origin gibi eklentileri kullanmak için kısıtlı bir zamanınız bulunuyor. Chrome geçişi tamamen sağladığında, popüler engelleyicileri kullanmak için hiçbir seçenek kalmayacak.

Google Chrome’da reklam engelleme tarih oluyor! 8

Tabii Firefox gibi alternatif tarayıcıların benzer bir tutum benimseyip benimsemeyeceği veya daha fazla kontrol sağlayıp sağlamayacağı henüz belli değil. Ancak Google’ın baskısı reklam engelleyici eklentileri zor durumda bırakıyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Ağu
22
2024
0

ABD’nin yeni silahı gemiyi saniyeler içinde ikiye böldü!

ABD Hava Kuvvetleri, savaş teknolojisinde yeni bir çığır açan Quicksink sistemini tanıttı. Paylaştıkları görüntüde bir gemiyi saniyeler içinde ikiye böldüğü...

Spread the love <3
Tem
27
2024
0

MSI ve Intel, pes dedirten sorun için iş birliği yaptı!

MSI ve Intel, 13. ve 14. nesil Core masaüstü işlemcilerindeki istikrarsızlık sorunu çözmek için iş birliği yaptı. Intel bu hafta...

Spread the love <3
Mar
07
2024
8
Tesla, 77 milyar dolar kaybetti!

Tesla, 77 milyar dolar kaybetti!

Tesla, dünyanın en büyük şirketlerinden birisi. Ünlü iş insanı Elon Musk‘ın CEO koltuğunda oturduğu firma, son yıllarda attığı adımlar ile...

Spread the love <3
May
23
2024
0
Peter Thiel-founded Valar Ventures raised a $300 million fund, half the size of its last one

Peter Thiel-founded Valar Ventures raised a $300 million fund, half the size of its last one

The perception in Silicon Valley is that every investor would love to be in business with Peter Thiel. But the...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?