Teknoloji 15 Ekim 2024

Huawei Mate 70 iki işletim sistemiyle piyasaya çıkacak

Huawei Mate 70 serisi yeni HarmonyOS Next işletim sistemine sahip ilk telefon olacak. Şirket bunun için merakla beklenen yeni serinin çıkış tarihini ertelese de kaynaklar, cihazların Android işletim sistemi ile de satılabileceğini söylüyor. Yani cihaz Çin’de ve global pazarda iki ayrı işletim sistemiyle raflara gelecek. İşte detaylar…

Huawei Mate 70 global pazara Android ile gelecek

Şirketin iki farklı işletim sistemini tercih etme nedeni, Huawei’nin akıllı telefonlarının Çin dışındaki kullanılabilirliğini yavaş yavaş genişletmeye devam etmek istemesi olarak görülüyor. Bu da şirketi Google tarafından geliştirilen sistemi kullanmaya zorluyor.

Huawei Mate 70 iki işletim sistemiyle piyasaya çıkacak 5

Kaynaklar bu yüzden Mate 70 serisindeki tüm cihazların iki işletim sistemine sahip olacağına işaret ediyor. Cihazların Çin’de HarmonyOS Next, diğer ülkelerde ise Android işletim sistemi ile geleceği söyleniyor.




Huawei’ciler yaşadı: HarmonyOS Next çıkış tarihi açıklandı!

Huawei’nin büyük bir çabayla Android’e rakip olmayı başaran işletim sistemi HarmonyOS yeni sürümü Next ile çok yakında geliyor.

Bir dizi yerel çözüm ile dolu yazılımlara alışkın olan Çin halkı için HarmonyOS Next işletim sistemi en optimize seçenek olacak. Fakat global kullanıcılar Google uygulamalarına ihtiyacı duyduğu için cihazların diğer ülkelerde Android’i tercih etmesi kaçınılmaz bir seçenek olarak görülüyor.

Şirket Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli yaptırımlar altında olsa da Huawei’nin Avrupa ya da Latin Amerika’da satılan cihazlara Google uygulamalarının kurulumunu kolaylaştırmaya devam etmesi gerekiyor.

Kullanıcılar dilerse HarmonyOS Next yüklü Mate 70’i de satın alabilecek. Fakat yine de şirket yeni işletim sisteminin Çin dışında çok az kişinin benimseyeceğini biliyor.

Peki siz Huawei’nin bu hamlesi ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşın!

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
27
2024
0
Islamic State group behind Moscow attack sought recruits in Britain

Islamic State group behind Moscow attack sought recruits in Britain

The Islamic State group behind the attack on the Crocus music venue near Moscow has also sought recruits in Britain,...

Spread the love <3
May
29
2024
0

ABD’de 135 milyon dolarlık F-35 düştü!

Bugün ABD New Mexico’da dramatik bir kaza yaşandı. 135 milyon dolar değerindeki bir F-35 savaş uçağı, Albuquerque’deki Kirtland Hava Üssü...

Spread the love <3

Apple’dan birçok ürüne zam! Yeni iPhone fiyatı uçtu

Apple bugün düzenlediği etkinlikte yeni iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Plus, iPhone 16, AirPods 4, Apple Watch Series...

Spread the love <3
May
09
2024
0
Biden says US will stop some weapons shipments to Israel if it invades Rafah

Biden says US will stop some weapons shipments to Israel if it invades Rafah

President Joe Biden has warned Israel in his toughest public comments so far that the US would stop supplying it...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?