Teknoloji 16 Ekim 2024

Microsoft, 10 yıllık yöneticisini OpenAI’a kaptırdı!

Yapay zeka dünyasında önemli bir transfer gerçekleşti. Microsoft’un yapay zeka araştırmaları başkan yardımcısı Sebastien Bubeck, yazılım deviyle yollarını ayırarak, OpenAI’a geçiş yaptı. Bu hamle, teknoloji devleri arasında artan yapay zeka rekabetini gözler önüne seriyor. 

Microsoft Yapay Zeka Araştırmaları Başkan Yardımcısı Sebastien Bubeck, OpenAI’da çalışmak üzere görevinden ayrıldı. Son günlerde büyük kayıplar yaşayan yapay zeka devi, en büyük ortaklarından birini kullanmaya başladı.

Microsoft, 10 yıllık yöneticisini OpenAI’a kaptırdı! 7

Microsoft sözcüsüne göre Bubeck, Microsoft’ta genel yapay zeka geliştirme araştırmalarına liderlik ediyordu. Ancak bu önemli çalışmayı OpenAI’daki yeni pozisyonuyla ilerletecek. Bu haber, OpenAI’ın son aylarda kendi yönetiminde bazı değişiklikler yaşamasının ardından geldi.




Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına dair dava sonuçlandı! 

Yaklaşık 2 yıldır hem oyun dünyasını hem de finansal çevreleri meşgul eden Microsoft – Activision Blizzard satın alma davası nihayete erdi.

Şirketin teknoloji direktörü Mira Murati, Eylül ayında ayrıldı. Ancak OpenAI CEO’su Sam Altman bunun herhangi bir organizasyonel yeniden yapılanmayla ilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca şirkete yeni bir CTO da almadı.

Bubeck’in OpenAI’daki yeni pozisyonu tam olarak açıklanmadı. Ancak OpenAI’ın gelişmiş yapay zeka sistemleri inşa etme hedefine ulaşmasında kilit bir rol oynaması bekleniyor. Uzmanlığı artık OpenAI’da ilerlemelerine rehberlik etmek için kullanılacak.

Microsoft, 10 yıllık yöneticisini OpenAI’a kaptırdı! 8

Bubeck’in Microsoft’ta Phi LLM olarak bilinen küçük dil modelleri üzerine yaptığı araştırmalar ile tanındığını da hatırlatmak lazım. Ayrıca Bubeck’in projesinde çalışan birçok kişi, bu teknolojileri geliştirmeye devam etmek için Microsoft’ta kalacak.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
25
2024
0
Simon Harris set to become youngest ever prime minister of Ireland after being named Fine Gael leader

Simon Harris set to become youngest ever prime minister of Ireland after being named Fine Gael leader

Simon Harris is set to become the next prime minister of Ireland – following the shock resignation of Leo Varadkar....

Spread the love <3
May
10
2024
0
Fika Ventures co-founder Eva Ho will step back from the firm after its current fund is deployed

Fika Ventures co-founder Eva Ho will step back from the firm after its current fund is deployed

Eva Ho plans to step away from her position as general partner at Fika Ventures, the Los Angeles-based seed firm...

Spread the love <3
Haz
03
2024
0

iOS 18 ile Kontrol Merkezi yenileniyor! Neler değişecek?

iOS 18, birçok yeni özellikle birlikte önemli değişiklikler getirecek. Her ne kadar bir süredir gündem olan yapay zeka yetenekleri bu...

Spread the love <3

İngiltere, seçmen verilerinin hacklenmesinden Çin’i sorumlu tutuyor

İngiltere Seçim Komisyonu, Çin tarafından desteklenen siber saldırganların aracılığıyla belirli bir güruhun seçmen kayıtlarının kopyalarını ele geçirdiği bir ihlal yaşadı....

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?